Pomarančová torta (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Inšpiráciou pre mňa bola torta http://varecha.pravda.sk/recepty/tocena-cokoladova-torta-fotorecept/12905-recept.html , ktorú pridala @lucylee.

Postup

  1. Cesto: Oddelíme žĺtka od bielkov. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme vodu. Znovu prešľaháme. Postupne pridávame múku zmiešanú s kypriacím práškom a soľou. Na záver do cesta zľahka zapracujeme tuhý sneh z bielkov.
  2. Cesto vylejeme na veľký plech a upečieme.
  3. Jogurt a cukor vymiešame do hladka.
  4. Dva pomaranče odšťavíme. Šťavu zmiešame s práškom agar a na miernom ohni zohrievame do rozpustenia agaru.
  5. Mierne vychladnutú, hustnúcu agarovú tekutinu pomaly pridávame k jogurtu s cukrom. Vymiešame do hladka a pridáme 250 ml ušľahanej šľahačky.
  6. Zvyšne tri pomaranče očistíme, tak aby nám zostalo čo najmenej bielej šupky a nakrájame ich na malé kúsky.
  7. Kúsky pomarančov pridáme ku krému, zamiešame.
  8. Krém navrstvíme na vychladnuté cesto. Cesto s krémom nakrájame na 5 rovnakých (5 cm) pásov.
  9. Prvý pás stočíme do roládky. Okolo nej postupne obtáčame ďalšie pásy. Na záver som všetko spevnila tortovou obručou.
  10. Tortu necháme stuhnúť a ozdobíme zvyšnou šľahačkou.