Točená čokoládová torta (fotorecept)

Točená čokoládová torta (fotorecept)
Foto: lucylee
lucyleeLucylee, recept pridal: 8. januára 2011 19:39Ďalšie jeho recepty

Moja narodeninová a najobľúbenejšia torta. Ja som v tomto začiatočník, pomáhala mi manželova mamina, takže nevyzerá nejako luxusne a nazdobene, ale je naozaj výborná.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Upečieme si bielu piškótu. Žĺtka a cukor vyšľaháme. Pridáme vodu, olej a došľaháme. Pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, ktoré sme vyšľahali so štipkou soli. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Čas pečenia neuvádzam, každá rúra je iná a každá gazdinka/gazda vie, ako mu pečie.

2

Rovnako upečieme tmavú piškótu v tortovej forme. Rozpis je na menšiu aj väčšiu dávku a teda, keď použijeme 9 alebo 12 vajec. Žĺtka s cukrom vymiešame a pridáme kakao, orechy, múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, ktorý sme vyšľahali so štipkou soli. Cesto vylejeme na vymastenú a múkou vysypanú formu a upečieme.

3

Necháme vychladnúť a rozrežeme cez stred na dve časti. Tu je spodná časť.
Točená čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 3

4

A tu vrchná časť.
Točená čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 4

5

Urobíme si plnku. Cukor a kakao zalejeme vodou. S vodou opatrne, aby sme nedali príliš veľa, len toľko aby bolo zakryté kakao a cukor a dáme variť na šporák a miešame, kým nám zmes nezhustne. Keď je zmes hustá, dáme ju na chladné miesto.
Točená čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 5

6

Takto vyzerá uvarená plnka.
Točená čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 6

7

Vymiešame maslo s práškovým cukrom. Masla môžete dať aj viac, podľa toho, koľko plnky chceme. Postupne prilievame vychladnutú čokoládovú hmotu a šľaháme.
Točená čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 7

8

Na bielu piškótu natrieme plnku.
Točená čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 8

9

Rozrežeme na 7-8 podlhovastých pásov.
Točená čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 9

10

Spodnú časť tmavej piškóty natrieme lekvárom. My sme použili ríbezľový.
Točená čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 10

11

A teraz nasleduje proces točenia. Zoberieme jeden pás svetlej piškóty a točíme.
Točená čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 11

12

A točíme...
Točená čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 12

13

Takto vyzerá posledná fáza točenia.
Točená čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 13

14

Natrieme lekvárom a položíme na vrch vrchnú časť tmavej piškóty.
Točená čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 14

15

Natrieme plnkou.
Točená čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 15

16

Polejeme čokoládou. My sme tortu nezdobili, ale kto je zručný v zdobení, fantázii sa medze nekladú. Dobrú chuť!
Točená čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 16



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • piglin, 8. januára 2011 o 22:13
    Mnaaaaaammmm....kraasa


  • babav, 8. januára 2011 o 22:37
    @lucylee , je to velmi pracna ,ale urcite aj velmi chutna a vydarena torticka.Je tam tolko dobrot,ze na ozdobe naozaj nezalezi ,je pekna sama o sebe ,hlavne nakrajana;-)


  • alzbetka2, 9. januára 2011 o 08:55
    už dáááávno sa chystám upiecť takúto tortu, ale akosi som nikdy nenašla odvahu, posledne na vareche je ich zopár, tak to asi nebude až také ťažké, skúsim, receptík si ukladám do kk...


  • michsamant, 9. januára 2011 o 10:07
    MNAM :)


  • elisticka, 9. januára 2011 o 11:04
    asi mame jednaky vkus na torty:-))) aj ja som robila ako ty :-))) » varecha.pravda.sk/recepty/torta-pre-vnucika-fotorecept/12...


  • babidka, 9. januára 2011 o 11:26
    @lucylee , krasne si to urobila :-) blahozelam dodatocne k narodeninam ! nech sa ti dari :-)


  • garanco, 9. januára 2011 o 11:36
    Pekná torta, aj keď nie je vyčačkaná! Aj u nás je to slávnostná torta, ale ja začínam krútiť od kraja do stredu a korpus dávam orechový.


  • fotostano, 9. januára 2011 o 12:00
    Toto robí moja mama už niekoľko desaťročí a vždy sa nájde niekto, čo sa čuduje, ako to je tam vo vnútri naskladané...


  • lumilka1, 9. januára 2011 o 14:27
    takuto tortu poznám pod názvom Brnenska a je to veľká mňamka.


  • orchidea, 9. januára 2011 o 15:36
    Mám tento recept a aj som ju už robila, je to dosť babračka, myslím to točenie, ale výsledok stojí za to. Dala by som si z tej tvojej teraz....


  • codumda, 9. januára 2011 o 16:14
    mam v plane coskoro. Bude Jozefa a sucasne nsarodeniny 75 r. Tak musi byt velkaaa a dobraaa!!!!


  • marianne69, 9. januára 2011 o 16:57
    ...akurat sme sa dohodli s mojou polovickou,ze ju spravime na najblizsie narodeniny,samozrejme jeho:-)velmi sa mu pacila...


  • torticka, 9. januára 2011 o 17:02
    Pekná torta a pre mňa dosť zložitá. Si veľmi šikovná.


  • dogagador, 9. januára 2011 o 17:35
    vyzera dost luxusne na to, aby mal clovek chut ju spravit...


  • etulik, 9. januára 2011 o 18:14
    Je suprova, ukladam a vyskušam este tento tyždeň..:-)


  • evanaaa, 9. januára 2011 o 18:48
    Práve som chcela napísať, že už som túto tortu videla nedávno a už viem, sama sa pripomenula - Elistička. Obidve ste šikovné, urobiť túto tortu si vyžaduje aj trochu trpezlivosti a šikovnosti, ale stojí to za to!


  • maorka, 9. januára 2011 o 18:50
    Recept poznám , niekoľkokrát som ju robila , vždy mala úspech.Ale predsa ju robím trochu inak, bielu piškotu po upečení zatočím ako keď robíme roládu, ale nie po dlžke , ale kratšiu stranu ku kratšej... po vychladnutí pokrajam na 3-4 roládky a tie postupne natriem plnkou . Prvú stočím normálne ako roládu a dám do prostred torty ostatné kusy natieram a obtáčam ten prvý.. Trochu srandy pri príprave však stojí za tú pochvalu od tých pre koho to robíte...


  • marta5, 9. januára 2011 o 19:53
    Fantazia-nadherna,taku som este nerobila,iste skusim.Dnes som robila broskynovu so zelatinou a slahackou,tiez mala velky uspech.No ta tvoja vyzera zaujimavo a nie je ani velmi zllozita ,len treba vediet ako na to,je proste super-gratulujem,najblizsie ju robim urcite.Dakujem


  • enge149, 9. januára 2011 o 20:32
    aj my túto tortu pečieme už dávno,iný recept orechovú,je vynikajúca a volá sa "brnenská"


  • palokuchki, 9. januára 2011 o 20:55
    Torta vyzera velmi pekne v reze. Aj ked jej priprava trva trochu dlhsie, oplati sa s tym trochu pohrat.


  • janger, 9. januára 2011 o 22:52
    @lucylee , mala si narodeniny? Tak srdecne blahozelam. Torticka vyzera vyborne!!!


  • lucylee, 10. januára 2011 o 07:43
    všetkým ďakujem za komentáre, ste zlatí :)
    @elisticka naozaj je prekrásna, na taký level som sa ešte nedostala, ale snáď raz :)
    @babidka @janger ďakujem :) Túto tortu mám každé narodky, keď som ju prvý raz videla, tiež som sa čudovala, ako je to tam naskladané a ako sa urobí ten vzor.


  • ulrika10, 10. januára 2011 o 18:49
    vyzera lákavo, určite ju vyskúšam keď budem mať príležitosť


  • zitar, 13. januára 2011 o 14:29
    @lucylee , musím sa priznať, že som o takejto torte nechyrovala, vyzerá aj bez čačiek krásne a určite je aj výborná.


  • cica2, 10. marca 2011 o 09:54
    nádherná tortička!!! Tiež som robila takú točenú dcérke k narodeninám:)


  • mariaklara, 8. mája 2011 o 21:44
    Pekná tortička, aj u nás je to Brnenská.


  • karky, 11. mája 2011 o 23:59
    Prave som zacala robit torticku, velmi sa mi zapacila. No som trocha na pochybach lebo v surovinach na bielu piskotu nie je udane praskovy cukor a v postupe je. Uvidim ako to dopadne lebo uz sa to mixuje:)))


  • lucylee, 12. mája 2011 o 06:51
    @karky prepáč, tam nemá ísť práškový cukor. Opravila som to v postupe.


  • domci4, 29. júla 2011 o 13:46
    to by som asi nezvládla :D


  • 3sandra3, 10. februára 2012 o 22:59
    Mňam


  • gaga3, 30. mája 2012 o 18:44
    to vyzerá dobrééééé


  • lucylee, 31. mája 2012 o 21:52
    @domci4 mne s tým tiež pomáhala svokra :)
    @3sandra3 @gaga3 je ozaj mňam, je to moja obľúbená torta!


  • 45678, 27. júla 2012 o 19:19
    Robievam túto tortu, poznám ju pod názvom Brnenská torta, je skutočne výborná.


  • vierkinha, 2. augusta 2012 o 21:09
    chcela by som skusit tuto torticku,vyzera super,len sa mi nejak nezda...nejde tam na tmavu piskotu nejak malo muky???



Pridanie komentáru:
Ďalšie komentáre sa k tomuto receptu momentálne nedajú pridávať. Pretože autor receptu buď tento recept vypol (zmenil na skrytý), alebo v ňom autor robil úpravy a recept čaká na schválenie administrátormi.

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist