Pomaly pečené morčacie stehno po židovsky fotorecept
Foto: pusta
Kúpila som morčacie stehná, chcela som ich pripraviť veľmi chutne, preto som siahla medzi moje recepty zo židovskej kuchyne, ktorá je svetoznáma svojimi Zobraziť celý popisKúpila som morčacie stehná, chcela som ich pripraviť veľmi chutne, preto som siahla medzi moje recepty zo židovskej kuchyne, ktorá je svetoznáma svojimi dobrotami. Zvolila som pomalé pečenie, čím som dosiahla, že mäsko bolo mäkkučké, šťavnaté, oddeľovalo sa od kosti a a na posledných 15 minút som dala funkciu grill, aby kožička bola krásne do hnedo-červena upečená a chrumkavá. Mäsko bolo delikátne jemné, získalo úžasnú chuť jablka, vína a ľahkú pikantnosť použitých korenín.
porcie
príprava
na 170/ gril 15 minút 2 °C
Postup
-
1
24 hodín pred varením som vložila umyté, osušené morčacie stehná do misy.
-
2
Poriadne som ich osolila a soľ som ešte rukami vmasírovala z každej strany, jemne som ich preliala olejom a odložila prikryté odpočinúť do chladničky
-
3
Dnes som pripravené morčacie stehná vložila do pekáčika, kedže boli veľké a varila som len pre dvoch, to druhé som vrátila do chladničky.
-
4
Pridala som husaciu masť. Prikryté som vložila piecť do trúby vyhriatej na 170 stupňov na 1 hodinu, občas som ho prelialala vypečenou šťavou.
-
5
Stehno so m vybrala na tanier, na dno pekáčika som rozložila cibuľu pokrájanú na mesiačiky,...
-
6
...pokládla som na ňu plátky neošúpaných jabĺk, ktoré som jemne osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
-
7
Posypala som ich mletým zázvorom, teraz som nemala čerstvý zázvor...
-
8
... a štipľavou a sladkou mletou červenou paprikou.
-
9
Vrátila som morčacie stehno, ktoré som rovnako okorenila zázvorom, čerstvo mletým čiernym korením a paprikou, podliala som celé vínom a prikryté som dala znovu do trúby piecť na 45 minút, prelievala som ho výpekom.
-
10
Po uplynutí tohoto času som pridala k morčaciemu stehnu zemiaky pokrájané na krížalky, tiež som ich rovnako okorenila a prikryté som celé vrátila opäť do piecť na 30 minút.
-
11
Odstránila som pokrievku z pekáča, zvýšila som teplotu na 200 stupňov Celsia, zapla som funkciu gril na 15 minút a hotové vybrala.
-
12
Horúce upečené morčacie stehno som položila na lôžko z upečenej cibule a upečených jabĺk, obložila som ho upečenými zemiakmi, kyslou uhorkou a cherry paradajkami. Stehno malo chrumkavú kožičku, mäsíčko bolo mäkkučké, oddeľovalo sa od kosti samo, získalo vynikajúcu chuť vínka, jabĺk a bolo ľahko pikantné, čo som dosiahla práve pomalým pečením..
dakujem ti za pochvalu.
len pozeraj moje recepty, mám z toho úprimnú radosť.
dakujem ti za pochvalu.
dakujem za milé a pekné hodnotenie.
dakujem ti milá @izabellka za ocenenie.
si veľmi fajn žienka a úžasne pracovitá, dole klobúk pred tebouu.
tiež by som pre ňu vliezla do chladničky, keby som ju mala :D
dakujem.
tvoja pochvala vždy poteší a pohladí na duši :-)
dakujem.
len vyskúšaj, s jablkom i vínom, veľmi dobre spolu harmonizujú s mäsom :P
dakujem
dakujem.
ešte som stehno z morky nevykosťovala, skúsim aj ja. dolné pôjde asi ťažšie, má dosť dlhých chrupaviek v sebe.
inak je to delikátna úprava delikátneho mäsíčka :-)
tvoja pochvala hreje pri srdci :-)
dakujem za také úžasné hodnotenie.
vdaka za ocenenie.
tento recept síce práve nie je z kuchárskej knihy, mám ho zo svojej zbierky židovských receptov, kde sú okrem iného aj recepty šéfkuchárov a významných rabínov :-)
vážim si tvoju pochvalu.
ty vieš tak krásne pochváliť, ohodnotiť a povzbudiť.
a ja, ferikém som bez ohľadu na akúkoľvek vieru či náboženstvo, národnosť, politickú príslušnosť a čokoľvek inšô, som vyznávačom skvelého jedla.
si veľký frajer :D myslím to len a len v dobrom :-)
dakujem ti, na tvoje úžasné a milé komentíky sa vždy teším :-)
dakujem ti.
dakujem za úžasnú správu
nie je vôbec veľmi voňavé, to množstvo zázvoru je presne dané, nemusíš sa ho báť, výborne ladí s jablkom a ostatnými koreninami.
len pravda nesmieš dať veľa zázvoru, inými slovami "prehnať" so zázvorom.
tvoji muži budú určite spokojní :-))))) a zachutí aj tebe samej!
prajem Ti krásne vianočné sviatky !!!
a vitaj na Vareche:-)
to je skvelé, že tebe vyšlo z toho niečo fantastické, tým, že si jablkovo-cibuľový-zázvorový základ rozmixovala a ešte prepasírovala, si tento receptík doviedla k dokonalosti :-)
som rada, že vám i návšteve chutilo. obe prílohy si zvolila super :-)
To je dakujem tebe za úžasnú správu tebe a prajem ti pekné sviatky po i medzi a zdarné varenie v budúcnosti!!!
budem rada, ak bude Pomaly pečené morčacie stehno už aj u teba na programe :-)
dakujem za uloženie receptu do kk i za 5*
rozmixovala. Ďakujem za recept
to muselo byť úžasnééé :-)
dakujem za skvelú správu.
@Marika9 , to jablko úžasne vyzdvihne chuť morčacieho stehna, pridaj jablko a budeš toto jedlo milovať ešte viac. prima nápad s morčacím krídlom! dnes ho pečiem a upečiem práve takto :-) dakujem za uloženie rp do kk a za pochvalu.