Pomaly pečené kuracie stehná na masle s bylinkami (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Veľmi chutné kuracie stehná pečené na masle s bylinkami a so skaramelizovanou
zeleninou som pripravila veľmi pomalým pečením, pridávam zase recept na pohodlné
nedeľné varenie pre záujemcov
2 porcie |
20 minút príprava |
240 + 15 minút na 80/200 °C |
Postup- Kuracie stehná som umyla, osušila,...
- ...poriadne osolila z každej strany, okorenila čerstvo mletým čiernym korením,...
- ...na panvici som rozohriala maslo s olejom,...
- ...na strednom plameni som opražila kuracie stehná najprv z jednej strany, a to kožou dole, nie na silnom, maslo sa nesmie spáliť,...
- ....potom som ich opiekla z druhej strany, zatiaľ som kuracie stehná položila do pekáčika...
- ...na ten istý tuk som dala mrkvu, petržlen, pokrájané na hrubé kusy a červenú cibuľu pokrájanú na hrubé kliny,za občasného miešania...
- ...som nechala zeleninu skaramelizovať,...
- ...pridala som ju aj s tukom ku kuracím stehnám v pekáčiku, pridala som citrónovú šťavu,...
- ...posypala som všetko rozmarínom a tymiánom, nezakryté som ich vložila piecť do rúry,...
- ...ktorú som mala už predhriatu na 80 stupňov C a piekla som pomaly plné 4 hodiny pri tejto teplote na funkcii horný a dolný ohrev s ventilátorom, na záver som ešte zvýšila teplotu na 200 stupňov C a dopiekla som stehná do peknej zlato - hnedej farby, kým kožička nebola pekne do chrumkava vypečená - asi 15 minút.
- Podávala som ich horúce s varenou ryžou basmati, so skaramelizovanou zeleninou a s miešaným šalátom z mladých listov baby špenátu, rukoly a červeného mangoldu.
- Kuracie stehná sú veľmi šťavnaté a mäkkučké vo vnútri, sú ako masielko, priam sa rozplývajú v puse, nad jemným mäsíčkom je do chrumkava vypečená kožička, je to veľmi osviežujúce jemné voňavé jedlo po citróne a bylinkách, mali sme včera na obed ako jeden z mojich receptov pohodlného nedeľného varenia v jarných tónoch, ak máte chuť vyskúšajte, prajem vám Dobrú chuť :-)
|