Pomaly pečená bôčiková roláda s čabajkovou plnkou
Foto: pusta
Pred rokom som vyskúšala recept na Csabai kolbász, a ked sa ujal, rozhodla som sa pre túto bôčikovú roládu. Myslela som si, že jej Zobraziť celý popisPred rokom som vyskúšala recept na Csabai kolbász, a ked sa ujal, rozhodla som sa pre túto bôčikovú roládu. Myslela som si, že jej bude dosť veľa, aby sme ju ochutnali aj za studena, ale nebolo.Tak sa po nej zaprášilo, že som musela upiecť dalšiu a dalšiu...
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
1000 g, vykostený bez kože a rozrezaný na plát |
|
1 ks, veľká pokrájaná na hrubo |
|
3 strúčiky veľké a prelisované |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
3 PL |
|
1 šálka, na podliatie |
|
Plnka: | |
500 g, mleté |
|
4 veľké strúčiky prelisované |
|
1 čajová lyžička |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1/4 čaj. lyžičky |
|
1 čajová lyžička |
|
1 čajová lyžička |
|
100 ml, studená |
|
Postup
-
1
24 hodín vopred si pripravíme plnku. Do misy dáme mleté mäso aj s ostatnými ingredienciami vypracujeme so studenou vodou na vláčne mäsové cesto, prikryjene fresh foliou a odložíme do chladničky.
- 2
Plát bôčika naklepeme, osolíme, potrieme cesnakom,čabajkovou plnkou, zrolujeme a previažeme kuchynským povrázkom, aby roláda držala pekný tvar a vložíme do pekáča. Obložíme na hrubo pokrájanou cibuľou, pridáme masť, podlejeme vodou, vrch rolády osolíme, posypeme rascou a prikryjeme druhým pekáčom ev. alobalom a vložíme do predohriatej trúby piecť.
- 3
Pečieme na 160-tich stupňoch 3 hodiny za častého prelievania rolády vypečeným výpekom a podlievania horúcou horúcou vodou. Posledných 15 minút pečieme odkryté pri teplote 200 stupňov, aby roláda získala chrumkavú kôrku. Vyberieme, necháme odpočinúť, opatrne odstránime povraz a krájame na plátky hrubé 2 cm. Za tepla podávame so zemiakovou kašou, preliatou výpekom a cibuľou s kyslou uhorkou, čalamádou alebo kyslou kapustou. Za studena podávame s čerstvým chlebom, kyslou uhorkou a sezonnou zeleninou. Tiež môžeme podávať ako súčasť studených mís.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu