Pomaly pečená hruď z kozliatka s plnkou s vnútornosťami fotorecept

sjuz - fotkasjuz, 15. decembra 2015 9:26
Ďalšie recepty »
Pomaly pečená  hruď z kozliatka s plnkou s vnútornosťami (fotorecept)Foto: sjuz

Kozliatko ako aj jahniatko pripravujeme doma pomerne často. Takto v celku som ale ešte hruď neskúšala, dala som na radu tetušky, od ktorej kozliatko bolo, a dobre som urobila:)

4
porcie
20 min
príprava
60/240 min
na 180/100 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Na plnku som si pokrájala dve cibule, cesnak podľa chuti a slaninu na kocky, a dala upražiť tak, aby cibuľa bola do zlata a slaninka vypečená. Medzitým som si pokrájala pečivo - tmavé - na kocky, dala do misy, pridala pokrájanú petržlenovú vňať, majoránku, soľ, korenie, vajcia, a po upražení aj cibuľu so slaninkou. Pokrájala som na kocky všetky vnútornosti a primiešala do plnky.

    Pomaly pečená  hruď z kozliatka s plnkou s vnútornosťami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Hruď som naplnila a zachytila špajlami, aby plnka nevyšla von.

    Pomaly pečená  hruď z kozliatka s plnkou s vnútornosťami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dala do pekáča, osolila, orascovala a podliala vodou, pridala pokrajanu cibuľu, pár strúčikov cesnaku, prikryla a dala piecť na 180 st. C na hodinu. Po hodine som znížila teplotu a piekla ešte 4 hodiny na 100 st.C Občas som pozrela, poliala výpekom a mäsko opatrne otočila.

    Pomaly pečená  hruď z kozliatka s plnkou s vnútornosťami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    K mäsku som podávala tiež pomaly pečenú zeleninku - zemiaky, cviklu, mrkvu, petržlen a červenú cibuľu, ktorú som pri podávaní poliala výpekom z maska.

    Pomaly pečená  hruď z kozliatka s plnkou s vnútornosťami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Naplnená hruď:

    Pomaly pečená  hruď z kozliatka s plnkou s vnútornosťami (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist