Pomaly pečená  hruď z kozliatka s plnkou s vnútornosťami (fotorecept)
	        Autor receptu: sjuz
	         
	        
	        Kozliatko ako aj jahniatko pripravujeme doma  pomerne často. Takto v celku som ale ešte hruď neskúšala, dala som na radu tetušky, od ktorej kozliatko bolo, a dobre som urobila:)
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	60/240 minút  na 180/100 °C  | 
Postup
- Na plnku som si pokrájala dve cibule, cesnak podľa chuti a slaninu na kocky, a dala upražiť tak, aby cibuľa bola do zlata a slaninka vypečená.
Medzitým som si pokrájala pečivo - tmavé - na kocky, dala do misy, pridala pokrájanú petržlenovú vňať, majoránku, soľ, korenie, vajcia, a po upražení aj cibuľu so slaninkou.
Pokrájala som na kocky všetky vnútornosti a primiešala do plnky.
 - Hruď som naplnila a zachytila špajlami, aby plnka nevyšla von.
 - Dala do pekáča, osolila, orascovala a podliala vodou, pridala pokrajanu cibuľu, pár strúčikov cesnaku, prikryla a dala piecť na 180 st. C na hodinu.
Po hodine som znížila teplotu a piekla ešte 4 hodiny na 100 st.C
Občas som pozrela, poliala výpekom a mäsko opatrne otočila.
 - K mäsku som podávala tiež pomaly pečenú zeleninku - zemiaky, cviklu, mrkvu, petržlen a červenú cibuľu, ktorú som pri podávaní poliala výpekom z maska.
 - Naplnená hruď: