Foto: elysa
Túto jeseň sa hríbom darí, aj my už máme slušnú zásobu na zimu nasušenú a ja som neodolala a uvarila našu obľúbenú polievku...
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hríby si namočíme. Ja som použila dubáky a suchohríby.
-
2
Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľku.
-
3
Pridáme na kocky pokrájanú mrkvu, chvíľu popražíme.
-
4
Pridáme na kocky pokrájané zemiaky.
-
5
Pridáme scedené hríby, múku, červenú papriku, korenie, soľ a ryžu.
-
6
Dobre premiešame.
-
7
Zalejeme studenou vodou, privedieme do varu.
-
8
Varíme na slabom plameni, polievka pri silnom zovretí kypí. Varíme cca 25 minút. Podľa chuti ešte dosolíme a dokoreníme.
Diskusia k receptu