Polievka zo sušených lesných húb a čerstvých šampiňónov fotorecept
Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Sušené huby si namočíme vo vode. Odložíme bokom.
-
2
Medzitým si očistíme zemiaky a nakrájame ich na kocky
-
3
Zemiaky a sušené huby dáme do hrnca, prilejeme 2l vody a varíme.
-
4
Kým sa zemiaky s hubami varia, očistíme a nakrájame šalotku Šampiňóny nakrájame na plátky.
-
5
Na oleji opražíme šalotku,
-
6
Pridáme šampiňóny a na miernom ohni opekáme do zmäknutia.
-
7
K šampiňónom pridáme trochu vody z hrnca, v ktorom sa varia zemiaky s hubami a ponorným mixérom rozmixujeme na krém.
-
8
Šampiňónový krém prilejeme do hrnca k hubám a zemiakom, dochutíme soľou a korením. Polievku odstavíme keď sú zemiaky uvarené.
Diskusia k receptu