Polievka zo šampiňónov s tymianom (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Varila som mäsko pre iný recept, vývar z mäsa som odložila a uvarila som šampiňónovú
polievku z tohoto mäsového vývaru, ktorý bol už slaný a bolo v ňom veľa cesnaku, použila
som tuk z vývaru na orestovanie šampiňónov, ked bola polievka hotová, ochutila som ju
citrónovou šťavou a tymiánom.
4 porcie |
10 minút príprava |
15 minút na 90 °C |
Postup
- Čerstvé šampiňóny som pokrájala na plátky.
- Z uvareného vychladnutého domáceho vývaru som odobrala tuk na panvicu, vo vývare som nechala kúsok uvareného bravčového mäska, strúčiky cesnaku z jednej celej hlavičky cesnaku a pomaly na najmiernejšom plameni som ho priviedla do varu.
- Do panvice som dala odobratý tuk z vývaru, nechala som ho na strednom plameni rozpustiť,...
- ...orestovala som na ňom na jemno pokrájanú cibuľu do sklovita,...
- ...pridala som pokrájané šampiňóny, ktoré som na silnom plameni orestovala do hneda, okorenila čerstvo mletým korením,...
- ...pridala som ich do horúceho vývaru,...
- ...priliala som sladkú smotanu, premiešala,....
- ....nechala len krátko prevrieť, vypla som plameň, ked polievka chvíľu odstála, ochutila som čerstvou citrónovou šťavou a tymiánom. Polievku som nesolila, vývar je slaný dosť a nezahusťovala som ju ničím.
- Horúcu polievku som nabrala do tanierov a podávala s čerstvo upečeným domácim pečivom.
- záber zblízka: ide o rýchlu veľmi chutnú a jemnú voňavú hubovú polievku, po ťažkých vianočných jedlách sme mali chuť na niečo ľahšie.