Polievka z údeného mäsa
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup- Údené mäso konzervované soľou a dymom namočíme do vody, aby sa znížil obsah soli. Potom ho dáme variť do asi 1,5 l vody. Mäkké mäso vyberieme a nakrájame na malé kocky, ktoré na konci pridáme do hotovej polievky.
Do vývaru dáme zeleninu pokrájanú na rezance, cibuľu vcelku aj so spodnou šupou, bobkový list a kôru z citróna.
- Pripravíme si svetlú zápražku, stiahneme z ohňa, vmiešame papriku, zašľaháme vodu a vmiešame do polievky. Prevaríme a vlejeme smotanu a mäso.
- Dochutíme citrónovou šťavou, troškou cukru a do polievky vhodíme petržlenovú vňať.
|