Polievka z ružičkového kelu

beani - fotkabeani, 10. januára 2013
Polievka z ružičkového kelu
Foto: beani

Jednoduchá, rýchla a kto vynechá prosciutto na konci tak aj zdravá polievočka. Podľa mňa však práve to prosciutto alebo troška opraženej slaninky v polievočke Zobraziť celý popisJednoduchá, rýchla a kto vynechá prosciutto na konci tak aj zdravá polievočka. Podľa mňa však práve to prosciutto alebo troška opraženej slaninky v polievočke dodáva šmrnc nielen oku ale aj výborne chutí.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
700 ml
2-3 ks
 alebo oravská slanina
200 ml alebo smotana na varenie
štipka




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji si orestujeme cibuľu, pridáme ružičkový kel pokrájaný na polovice (zopár hlávok si necháme v celku - budeme potrebovať na konci na ozdobu), zemiaky a zalejeme zeleninovým vývarom. Asi po 10-15min. celé hlávky kelu určené na ozdobu vyberieme na tanier a zvyšok dovaríme ešte asi 5 min. do mäkka.

  2. 2

    Keď je zeleninka mäkká, polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Do polievky potom prilejeme smotanu a necháme prevrieť a ochutíme jemne soľou, štipkou muškátového orieška a bielym korením.

  3. 3

    Na ozdobu použijeme celé kelové hlavičky a na kocočky nakrájané a opražené prosciutto alebo slaninku. Kto chce môže pridať aj opečený chlebík - krutóny.

Diskusia k receptu

zinnajdha
mám v záhrade... aj keď vonku je chumelica, nazbieram a uvarím.
monniee
Takéto polievočky ľúbim :) Aj prosciuto v nej musí byť mňam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia