Foto: beani
Jednoduchá, rýchla a kto vynechá prosciutto na konci tak aj zdravá polievočka. Podľa mňa však práve to prosciutto alebo troška opraženej slaninky v polievočke Zobraziť celý popisJednoduchá, rýchla a kto vynechá prosciutto na konci tak aj zdravá polievočka. Podľa mňa však práve to prosciutto alebo troška opraženej slaninky v polievočke dodáva šmrnc nielen oku ale aj výborne chutí.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na olivovom oleji si orestujeme cibuľu, pridáme ružičkový kel pokrájaný na polovice (zopár hlávok si necháme v celku - budeme potrebovať na konci na ozdobu), zemiaky a zalejeme zeleninovým vývarom. Asi po 10-15min. celé hlávky kelu určené na ozdobu vyberieme na tanier a zvyšok dovaríme ešte asi 5 min. do mäkka.
- 2
Keď je zeleninka mäkká, polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Do polievky potom prilejeme smotanu a necháme prevrieť a ochutíme jemne soľou, štipkou muškátového orieška a bielym korením.
- 3
Na ozdobu použijeme celé kelové hlavičky a na kocočky nakrájané a opražené prosciutto alebo slaninku. Kto chce môže pridať aj opečený chlebík - krutóny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu