Polievka z ružičkového kelu
Autor receptu: beani
Jednoduchá, rýchla a kto vynechá prosciutto na konci tak aj zdravá polievočka. Podľa mňa však práve to prosciutto alebo troška opraženej slaninky v polievočke dodáva šmrnc nielen oku ale aj výborne chutí.
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Na olivovom oleji si orestujeme cibuľu, pridáme ružičkový kel pokrájaný na polovice (zopár hlávok si necháme v celku - budeme potrebovať na konci na ozdobu), zemiaky a zalejeme zeleninovým vývarom. Asi po 10-15min. celé hlávky kelu určené na ozdobu vyberieme na tanier a zvyšok dovaríme ešte asi 5 min. do mäkka.
- Keď je zeleninka mäkká, polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Do polievky potom prilejeme smotanu a necháme prevrieť a ochutíme jemne soľou, štipkou muškátového orieška a bielym korením.
- Na ozdobu použijeme celé kelové hlavičky a na kocočky nakrájané a opražené prosciutto alebo slaninku. Kto chce môže pridať aj opečený chlebík - krutóny.