Polievka z maslovej tekvice
Ivan Kotzig
gazda z vidieckej reštaurácie U Juhása v Košariskách, 26. októbra 2012
gazda z vidieckej reštaurácie U Juhása v Košariskách, 26. októbra 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
|
|
2 ks |
|
1 PL |
|
2 strúčiky |
|
1 čl |
|
3 ks |
|
1 PL |
|
2 ks, menšie ošúpané a nakrájané na kocky |
|
Na ozdobu pri podávaní: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cibuľu pomaly opražíme. Pridáme med, cesnak, kurkumu, drvený klinček a červené korenie. Pridáme tekvicu a 3 minúty pražíme.
- 2
Tekvicu zalejeme vodou, aby bola zakrytá a pod pokrievkou pomaly varíme domäkka. Rozmixujeme ručným mixérom, malé kúsky tekvice môžu ostať. Prisolíme a prikoreníme.
- 3
Pri podávaní do stredu dáme za lyžicu jogurtu, nasypeme 5 tekvicových semiačok a nakreslíme tenkým prúžkom tekvicového oleja koliesko.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu