Polievka z čínskej kapusty pak choi

Foto: Roxanne
Chuťové prekvapenie veľmi príjemného charakteru. Mixovaná polievka z kapusty pak choi s príchuťou údeného mäska.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Život mimo Slovenska ma naučil jesť polievky, v ktorých lyžica nestojí ani náhodou, keďže pred podávaním prešli povinnou jazdou cez mixér. Táto polievka - síce vo forme baby food - je mimoriadne chutná. Robila som ju prvýkrát, ale určite nie posledný.
- 2
Cibuľu očistíme a nakrájame na kocky. Dva plátky údenej mäsitej slaninky tiež nakrájame na kocky (vegetariáni, samozrejme, môžu tento krok v postupe vynechať). Cibuľu a slaninu popražíme na troške masti. Keď cibuľa zmäkne a slaninka sa opečie, pridáme očistený zemiak nakrájaný na kúsky, ako aj bielu časť kapusty nakrájanú na menšie kúsky. Pidáme rascu, čierne korenie, soľ, mix sušených byliniek a spolu to premiešame.
- 3
Po chvíľke opraženia všetko zalejeme vodou a privedieme k varu. Po 5 minútach pridáme do polievky zvyšok kapusty nakrájaný na kúsky. Keď sú zemiaky uvarené (cca po 15 min varenia), polievku zložíme zo sporáka a prebehneme ju ponorným mixérom. Hotovo.
Tiež kapustová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu