Kapustová polievka
Kapustová polievka

Polievka z čínskej kapusty pak choi

roxanne - bez fotkyroxanne, 21. marca 2020
Polievka z čínskej kapusty pak choi
Foto: Roxanne

Chuťové prekvapenie veľmi príjemného charakteru. Mixovaná polievka z kapusty pak choi s príchuťou údeného mäska.

4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 ks väčší
1 ks
2 plátky
700 ml
 (olej)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Život mimo Slovenska ma naučil jesť polievky, v ktorých lyžica nestojí ani náhodou, keďže pred podávaním prešli povinnou jazdou cez mixér. Táto polievka - síce vo forme baby food - je mimoriadne chutná. Robila som ju prvýkrát, ale určite nie posledný.

  2. 2

    Cibuľu očistíme a nakrájame na kocky. Dva plátky údenej mäsitej slaninky tiež nakrájame na kocky (vegetariáni, samozrejme, môžu tento krok v postupe vynechať). Cibuľu a slaninu popražíme na troške masti. Keď cibuľa zmäkne a slaninka sa opečie, pridáme očistený zemiak nakrájaný na kúsky, ako aj bielu časť kapusty nakrájanú na menšie kúsky. Pidáme rascu, čierne korenie, soľ, mix sušených byliniek a spolu to premiešame.

  3. 3

    Po chvíľke opraženia všetko zalejeme vodou a privedieme k varu. Po 5 minútach pridáme do polievky zvyšok kapusty nakrájaný na kúsky. Keď sú zemiaky uvarené (cca po 15 min varenia), polievku zložíme zo sporáka a prebehneme ju ponorným mixérom. Hotovo.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Pěkný receptík, dobrý nápad na chutnú polievočku. Díky za inspiraci!