Kapustová polievka

Polievka z čínskej kapusty pak choi

Autor receptu: roxanne

Chuťové prekvapenie veľmi príjemného charakteru. Mixovaná polievka z kapusty pak choi s príchuťou údeného mäska.

4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Život mimo Slovenska ma naučil jesť polievky, v ktorých lyžica nestojí ani náhodou, keďže pred podávaním prešli povinnou jazdou cez mixér. Táto polievka - síce vo forme baby food - je mimoriadne chutná. Robila som ju prvýkrát, ale určite nie posledný.
  2. Cibuľu očistíme a nakrájame na kocky. Dva plátky údenej mäsitej slaninky tiež nakrájame na kocky (vegetariáni, samozrejme, môžu tento krok v postupe vynechať). Cibuľu a slaninu popražíme na troške masti. Keď cibuľa zmäkne a slaninka sa opečie, pridáme očistený zemiak nakrájaný na kúsky, ako aj bielu časť kapusty nakrájanú na menšie kúsky. Pidáme rascu, čierne korenie, soľ, mix sušených byliniek a spolu to premiešame.
  3. Po chvíľke opraženia všetko zalejeme vodou a privedieme k varu. Po 5 minútach pridáme do polievky zvyšok kapusty nakrájaný na kúsky. Keď sú zemiaky uvarené (cca po 15 min varenia), polievku zložíme zo sporáka a prebehneme ju ponorným mixérom. Hotovo.