Foto: dida99
Zelený fenikel je veľmi zdravý. Hľuza obsahuje vitamín C podporujúci imunitný systém a funguje aj ako antioxidant, ďalej vitamín B a vlákninu, ktorá pomáha Zobraziť celý popisZelený fenikel je veľmi zdravý. Hľuza obsahuje vitamín C podporujúci imunitný systém a funguje aj ako antioxidant, ďalej vitamín B a vlákninu, ktorá pomáha pri prečistení čriev. Menej sú prítomné horčík, vápnik, železo a meď.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
1 ks |
|
2-3 ks |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2 ks |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
veľká lyžica 1 |
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si fenikel, mrkvu a hlúbik brokolice.
-
2
Tieto suroviny nastrúhame a dáme ich dusiť na olivový olej. Pridáme soľ, mleté čierne korenie a červenú mletú papriku.
-
3
Súbežne s dusením zeleniny dáme variť ružičky brokolice s cibuľou. Brokolicu nezakryjeme, iba ak sklenou pokrievkou, aby si uchovala krásnu zelenú farbu.
-
4
Keď je brokolica asi za 7 min. varenia mäkká, pridáme k nej podusenú zeleninu,podľa potreby dolejeme vodu, premiešame. Do vriacej polievky zavárame halušky a pridáme prísadu do polievky bez glutamánu, množstvo podľa chuti.
- 5
Halušky vymiešame z vajec, masla, , krupice a strúhanky na stredne mäkkú hmotu. Môžeme pridať nasekanú zelenú petržlenovú vňať a dochutiť morskou soľou a korením.
- 6
Nakoniec posekáme do polievky zelenú vňať z fenikla. Polievka má lahodnú, jemne aromatickú chuť.
- 7
Poznámka: Do polievok nerobím zásmažky, aby som nezvyšovala obsah uhlohydrátov, potom je to vhodné aj pre mňa -diabetika, stačia aj halušky. Polievku varím krátko, aby zelenina nestratila vitamíny a zostala chrumkavá.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
Diskusia k receptu