Polievka so zeleným feniklom

Autor receptu: dida99

Zelený fenikel je veľmi zdravý. Hľuza obsahuje vitamín C podporujúci imunitný systém a funguje aj ako antioxidant, ďalej vitamín B a vlákninu, ktorá pomáha pri prečistení čriev. Menej sú prítomné horčík, vápnik, železo a meď.

6
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si fenikel, mrkvu a hlúbik brokolice.
  2. Tieto suroviny nastrúhame a dáme ich dusiť na olivový olej. Pridáme soľ, mleté čierne korenie a červenú mletú papriku.
  3. Súbežne s dusením zeleniny dáme variť ružičky brokolice s cibuľou. Brokolicu nezakryjeme, iba ak sklenou pokrievkou, aby si uchovala krásnu zelenú farbu.
  4. Keď je brokolica asi za 7 min. varenia mäkká, pridáme k nej podusenú zeleninu,podľa potreby dolejeme vodu, premiešame. Do vriacej polievky zavárame halušky a pridáme prísadu do polievky bez glutamánu, množstvo podľa chuti.
  5. Halušky vymiešame z vajec, masla, , krupice a strúhanky na stredne mäkkú hmotu. Môžeme pridať nasekanú zelenú petržlenovú vňať a dochutiť morskou soľou a korením.
  6. Nakoniec posekáme do polievky zelenú vňať z fenikla. Polievka má lahodnú, jemne aromatickú chuť.
  7. Poznámka: Do polievok nerobím zásmažky, aby som nezvyšovala obsah uhlohydrátov, potom je to vhodné aj pre mňa -diabetika, stačia aj halušky. Polievku varím krátko, aby zelenina nestratila vitamíny a zostala chrumkavá.