Polievka so zeleným feniklom
	        Autor receptu: dida99
	         
	        
	        Zelený fenikel je veľmi zdravý. Hľuza obsahuje vitamín C podporujúci imunitný systém a 
funguje aj ako antioxidant, ďalej vitamín B a vlákninu, ktorá pomáha pri prečistení čriev. 
Menej sú prítomné horčík, vápnik, železo a meď.
| 		  
				  	  
				  	6 porcií  | 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	15 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Pripravíme si fenikel, mrkvu a hlúbik brokolice.
 - Tieto suroviny nastrúhame a dáme ich dusiť na olivový olej. Pridáme soľ, mleté čierne korenie a červenú mletú papriku. 
 - Súbežne s dusením zeleniny dáme variť ružičky brokolice s cibuľou. Brokolicu nezakryjeme, iba ak sklenou pokrievkou, aby si uchovala krásnu zelenú farbu.
 - Keď je brokolica asi za 7 min. varenia mäkká, pridáme k nej podusenú zeleninu,podľa potreby dolejeme vodu, premiešame. Do vriacej polievky zavárame halušky a pridáme prísadu do polievky bez glutamánu, množstvo podľa chuti. 
 - Halušky vymiešame z vajec, masla, , krupice a strúhanky na stredne mäkkú hmotu. Môžeme pridať nasekanú zelenú petržlenovú vňať a dochutiť morskou soľou a korením. 
 - Nakoniec posekáme do polievky zelenú vňať z fenikla. 
Polievka má lahodnú, jemne aromatickú chuť.
 - Poznámka: Do polievok nerobím zásmažky, aby som nezvyšovala obsah uhlohydrátov, potom je to  vhodné aj pre mňa -diabetika,  stačia aj  halušky.   Polievku varím krátko, aby zelenina nestratila vitamíny a zostala chrumkavá.