Polievka so zeleným feniklom
Autor receptu: dida99
Zelený fenikel je veľmi zdravý. Hľuza obsahuje vitamín C podporujúci imunitný systém a
funguje aj ako antioxidant, ďalej vitamín B a vlákninu, ktorá pomáha pri prečistení čriev.
Menej sú prítomné horčík, vápnik, železo a meď.
6 porcií |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si fenikel, mrkvu a hlúbik brokolice.
- Tieto suroviny nastrúhame a dáme ich dusiť na olivový olej. Pridáme soľ, mleté čierne korenie a červenú mletú papriku.
- Súbežne s dusením zeleniny dáme variť ružičky brokolice s cibuľou. Brokolicu nezakryjeme, iba ak sklenou pokrievkou, aby si uchovala krásnu zelenú farbu.
- Keď je brokolica asi za 7 min. varenia mäkká, pridáme k nej podusenú zeleninu,podľa potreby dolejeme vodu, premiešame. Do vriacej polievky zavárame halušky a pridáme prísadu do polievky bez glutamánu, množstvo podľa chuti.
- Halušky vymiešame z vajec, masla, , krupice a strúhanky na stredne mäkkú hmotu. Môžeme pridať nasekanú zelenú petržlenovú vňať a dochutiť morskou soľou a korením.
- Nakoniec posekáme do polievky zelenú vňať z fenikla.
Polievka má lahodnú, jemne aromatickú chuť.
- Poznámka: Do polievok nerobím zásmažky, aby som nezvyšovala obsah uhlohydrátov, potom je to vhodné aj pre mňa -diabetika, stačia aj halušky. Polievku varím krátko, aby zelenina nestratila vitamíny a zostala chrumkavá.