Pohánkové zeleninové rizoto

Autor receptu: tinca

Tak toto je niečo pre vegetariánov, hoci ňou nie som rada si urobím aj bezmäsité jedlo. Minule som vzala do práce a len sa tak za ním zaprášilo. Rizoto nemusí byť len z ryže.

4-5
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Uvaríme si pohánku presne podľa návodu /ja kupujem zn. Lagris je celkom dobrej kvality/. Medzitým si na oleji orestujeme cibuľu, cesnak,vyklopíme mrazenú zeleninovú zmes, pridáme soľ, koreniny, trošku podliať zeleninovým bujónom a keď je to polomäkké nakoniec pridáme víno a udusíme do mäkka. Ja dávam zelen.zmes kde je všetko hrášok, mrkva, brokolica, karfiol atď a pridám ešte aj za hrsť baby-karotky. Túto zmes treba dobre dochutiť,pikantnejšie, slanšie lebo pohánka je bez chuti.
  2. Nakoniec pohánku zľahka zmiešame so zeleninovou zmesou. Každú porciu ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťkou /samozrejme čerstvou je najlepšie,alebo mrazenou keď nemáme/ a posypeme nastrúhaným parmezánom, ak nemáme tak môže byť aj eidam. Ja používam parmezán. V čese sezóny dávam aj hríbiky v zime môže byť aj pár šampiňónov, tie potom orestujeme na cibuľke prvé až potom pridáme zeleninovú zmes.
  3. Dobrú chuť!