Pohádkové rezy
Autor receptu: stevca
toto je další z receptov, oblúbených na sviatky.
tentokrát som trocha improvizovala kedže mi došlo kakao a zabudla som kúpiť, takže do
mlieka som dala pri príprave plnky roztopiť 100 g čokolády z mikulášov a vraj bola plnka
jemnejšia a lepšia ako z originál receptu, tak vyskúšajte a posúďte sami :))
20 minút príprava |
20 minút na 160-170 °C |
Postup
- cesto: žĺtka vymiešame s cukrom do penista, pridáme teplú vodu, preosiatu múku s PDP, kakao apridáme tuhý sneh z bielkov a jemne premiešame. vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, upečieme pri teplote 160-170 stupňov
- krém: zo 60 g masla a múky urobíme zápražku a dolejeme studeným mliekoma a miešame kým nezhustne. . zvlášť vymiešame zvyšné maslo s cukrom a kakaom a pridáme do vychladnutej zápražkovej hmoty.
- krém natrieme na vychladnuté cesto, môžeme poliať čokoládou, resp. posypať čokoládovými hoblinkami alebo cukrárenskými ozdobami.