Pochúťka z paradajkového pretlaku

Autor receptu: seaton

Tento recept robila moja mama. Dá sa jesť teplý ale aj studený z chladničky. Najradšej si to natriem na chlieb.

4
porcie
7-8 minút
príprava
1O minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistíme si cibuľu a nakrájame na kocky. Cibuľu upražíme na oleji tak aby zmäkla ale nebola veľmi tmavá. Do cibule pridáme paradajkový pretlak kto chce môže pridať aj trochu kečupu. Všetko spolu chvíľu pražíme. Vajíčka rozbijeme do pohára a vidličkou ich poriadne premiešame. Pridáme k cibuli a pretlaku. Varechou miešame až kým sa vajíčka nezrazia. Pridáme soľ a čierne korenie.Podotýkam že čím viac cibule tým lepšie. Natierame na hrianky alebo chlieb. Môžeme aj jesť s lyžicou a k tomu chlieb. Teplé ale aj studené. Komu ako chutí. Dobrú chuť. Keď sa vám to vidí veľmi husté pridajte ešte trošku kečupu alebo pretlaku.