Zapečená paradajková kapusta s mletým mäsom fotorecept
Foto: cesminaz
Vyborná kombinácia čerstvej kapusty a mäsa :-)
Suroviny
cca 1 - 1,5 kg |
|
700 g |
|
2 ks |
|
5 - 6 strúčikov |
|
4 PL (paradajkove pyré) |
|
1 PL (paprikové pyré) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
cca 750 ml |
|
Okrem toho: | |
cca 300 g |
|
cca 180 g |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Potrebujeme mensiu hlavkovu kapustu cca 1 - 1,5 kilovu. Dalej 2 cibule, 5 - 6 velkych strúčikov cesnaku a cca 700 g mleteho mäsa. Kapustu si nakrajame na rezance a cibulu a cesnak na mensie kocky..
-
2
Na oleji zosklovatime trocha osolenu cibulu a cesnak. Pridame 2 kopcovite PL salçe a 1 kopcovitu PL paprikovej salçe. Cele to par minutiek nechame spolu poškvrcat/opiect. Potom pridame mlete mäso, osolime ,dame cierne korenie podla chuti a premiesame. Cele to cca.15 minut spolu dusime..
-
3
Napokon pridame kapustu a premiesame. Dobre osolime, lebo kapusta popije a zakryte dusime, kym nam kapusta celkom nezvädne. Ked nam kapusta uz celkom zvädla, podlejeme to cele cca 750 ml vodou. Nema tam byt primalo, ale ani privela vody. Pridame este 2 PL paradajkovej salçe a takto varime, kym bude kapusta polomäkka..
-
4
Kym sa kapusta vari, si pripravime syry. Ja tu mam goudu, ale kludne mozte dat aj iny oblubeny syr. Dalej potrebujeme 1 koliesko tureckeho kravskeho syra, to je cca180 - 200 g. Ked tieto 2 syry zmiesate, tak vam po zapečeni a vychladnuti syr nestvrdne na gumu :-) Pridavam aj fotku paradajkovej a paprikovej salçe, co som pouzila ja..
-
5
Ja tu mam 2 sklene misy, ale mozte dat aj na jeden väčši plech. Nie je dobre, ked to date do nejakeho hlbokeho pekača. Bude to prilis vysoke a ani to nebude tak dobre vyzerat :-) Sklene misy som vytrela olejom a rozdelila do nich rovnako mäsovu kapustu. Zarovnala a na 1 som nasypala oregano. Takto som dala obe misy do rury, ktoru som uz dopredu rozohriala na 200 °C. Odkedy kapusta začne v mise bublať/piect sa, odvtedy počitame 15minut..
-
6
O 15 minut misy vyberieme a posypeme vrch uz zmiešanym syrom. Nakoniec pokladieme nan kusky masla. Tu misu, co bola s oreganom, som znova na vrchu syra posypala oreganom. A cele dame znova do rury a nechame aj so syrom este zapiect. To je cca.15 minut..
-
7
Uz hotova zapečena kapusta :-) Vonia naozaj vynikajuco ;-P
-
8
Jedlo je vyborne :-) Štavu ma presne dost, nie je dobre, ked jej je privela. Vyborne sa hodi k tomu chleba alebo ine pečivo. Velmi chutne je to aj so zemiakmi na petrušky alebo s ryžou :-) Dobru chuť ;-P
@Tiginko kolozvarska kapusta sa robi aj so sladkou kapustou...a to mozno castejsie ako s kyslou...tym myslim v krajine jej povodu
zaujimavé, to som veru ani nevedela. Vďaka za informáciu ... OK @afataga , tak teda s prižmúreným okom :-)
pozvanie prijate :-), ja tiez robim z kyslej, netusila som, ze niekto robi aj zo surovej, ja len, ze kapusta+mlete maso, ty si zas otvor oci a precitaj si, ze variacia, ako strojarka by si mala poznat tento terminus technikus, este si pamatam aj permutacie a to tretie som zabudla :-), vidim, ze zas behas po nakupoch, zlakali ta zlavy? Aj ja som si peknu bundu kupila, aku zhanam uz dva roky, pridem v nej na tu kolozvarsku :-)
to som netusila, myslis Uhry?
Radsej otvor tie ocka, aby si sa niekde nepotkla, v tej novej bunde :-)...
Pekneho Silvestra prajem :-). Aj ostatnym diskutujucim :-)...
kombinácie milá kolegyňa :-)
Inak ako vidím ten kravský syr na obrázku, tak to bude u nás kravská hrudka - čerstvý kravský syr. Ten býva dostať v obchodoch, je taký mokrejší a trochu mrvivý.
Veselého Silvestra dievčatá, teda aj chlapci...
A mě neee!? :-)
...a zvlášť @mijaite ;-)
mate pravdu, pani kolegyna, ale ked mas skoro 39, v cinnosti zostavaju len zakladne zivotne funkcie
hej, no jasne...boli to kedysi "Uhry"- tak ako my... krajina to bola sedmohradska...a dnes patri pod "statny utvar" Rumunsko...
Katka zlatá,u teba som si ista,ze ten cas urcite pride :-) Mila @jujoska velmi sa tesim tvojej sprave! Aj feta je vyborna volba.Dakujem za odozvu,som rada,ze chutilo!
@Katka som rada,ze vam jedlo chutí :-) Tie dózy využivam,ano. Pravdaze nie vsetky,lebo to by som uz mala nie za jeden vagon,ale za dva :-)) Umyjem dózu aj vrchnák a necham dobre vysušit.Mam v tom väčšinou a vlastne aj teraz - strúhanku,sušenú mätu,bazalku atd.Vlastne kedy čo :-) Sú fakt praktické.
Inak kapusta je už dovarená aj okoštovaná a samozrejme neskutočne chutná, ako vždy, máme ju fakt radi! Vďaka :-)
Jéj dakujem milá @Afataga ;-) od teba pochvalu hocikto nedostane,takže o to viac sa teším!! ;-)))) Máš pravdu,nie je to moc fotogenické jedlo ale chutí super! Vdaka pekne za odozvu aj s fotkou!
No paráda milá @mijaita :-) Som toto jedlo už dávno nerobila, si mi veru chute narobila :-) Som velmi rada, že chutilo! Vdaka za tvoju odozvu aj s fotkou. Pozdravujem!
Dakujem za správu :-) som velmi rada, že chutilo.