Pľúcka na smotane so žemľovou knedľou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pľúcka dobre opláchneme a uvaríme. Vodu zlejeme, pľúcka dáme do druhej vody, pridáme soľ, bobkový list a varíme asi hodinu. Nakrájame na kocky.
  2. Na oleji opražíme cibuľu, pridáme pľúcka. Podlejeme vývarom z pľúc. Pridáme zátrepku zo smotany a múky, ochutíme octom a cukrom, trochou mletej papriky a korenia.
  3. Rožky nakrájame na kocky. Druhú cibuľu nasekáme nadrobno, popražíme ju na oleji, ešte teplú pridáme k rožkom a premiešame. Pridáme mlieko, vajíčka, koreniny, soľ a nasekanú petržlenovú vňať.
  4. Potom vyformujeme knedle, zabalíme do fólie, vložíme do vriacej vody a varíme. Uvarené nakrájame a podávame k pľúckam.