Pľúcka na smotane so žemľovou knedľou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup- Pľúcka dobre opláchneme a uvaríme.
Vodu zlejeme, pľúcka dáme do druhej
vody, pridáme soľ, bobkový list a varíme asi
hodinu. Nakrájame na kocky.
- Na oleji opražíme cibuľu, pridáme
pľúcka. Podlejeme vývarom z pľúc. Pridáme
zátrepku zo smotany a múky, ochutíme
octom a cukrom, trochou mletej papriky
a korenia.
- Rožky nakrájame na kocky. Druhú cibuľu
nasekáme nadrobno, popražíme ju na oleji,
ešte teplú pridáme k rožkom a premiešame.
Pridáme mlieko, vajíčka, koreniny, soľ
a nasekanú petržlenovú vňať.
- Potom vyformujeme knedle, zabalíme
do fólie, vložíme do vriacej vody a varíme.
Uvarené nakrájame a podávame k pľúckam.
|