Plnený veľkonočný baranček fotorecept

palokuchkiPalokuchki, 59 ročná žena, Tumbarumba Australia, 19. marca 2015 9:31
Ďalšie jej recepty »

S dcerou sme planovali co upiect, nieco slovenske tradicne na Velku noc pre moje australske vnucatka. Vymysleli sme si tohoto baranceka plneneho pudingovo-slahackovou plnkou. Dneska bola skuska, aby sme vedeli do coho ideme. S vysledkom sme boli spokojne. Tak mozno aj vas niekoho s tymto receptom inspirujem.

8-10
porcií
15+90kysnutie min
príprava
45 min
na 180 °C

Suroviny

500 g
1 ČL
1 PL sušené
2 ks
1/3 hrnčeka lupienky
350 ml vlažné
40 g
3 PL
Plnka:
500 ml
150 g
3 PL
250 ml
2-3 PL
Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Do misky som si pripravila muku, sol, zltka, kvasnice a mandlove lupienky.

    Plnený veľkonočný baranček (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vo vlaznom mlieku som rozpustila maslo a med.

    Plnený veľkonočný baranček (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mlieko s medom a maslom som vyliala na muku a mixerom som vymiesila jemne cesto. Cesto som dala na hodinu na teple miesto nakysnut.

    Plnený veľkonočný baranček (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vykysnute cesto som premiesila na doske.

    Plnený veľkonočný baranček (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Formu na baranceka ktoru som si uz velmi davno priniesla zo Slovenska som potrela maslom.

    Plnený veľkonočný baranček (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Premiesene cesto som dala do vymastenej formy. Prstami som cesto ponatahovala aby som ho dostala do vsetkych kutov formy. Uplne sa mi to nepodarilo na prvykrat. Ale po niekolkych pokusoch to celkom dobre dopadlo.

    Plnený veľkonočný baranček (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cesto som nechala vo forme este pol hodinu nakysnut. Vrchnu cast formy som tiez vymastila maslom a cesto som s nou prikryla.

    Plnený veľkonočný baranček (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Baranceka som piekla v zatvorenej forme vo vyhriatej rure 180C 45 minut.

    Plnený veľkonočný baranček (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Upeceneho baranceka som vylozila na mriezku a nechala som ho vychladnut. Vrch a boky baranceka som zarezala do rovna.

    Plnený veľkonočný baranček (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pokym sa mi barancek piekol uvarila som si puding. Teply puding som prikryla potravinarskou foliou.

    Plnený veľkonočný baranček (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Baranceka som prerezala na polovicu. Z vnutornej strany som nozom obrezala cesto asi 1,5 cm dookola. Vnutorne cesto som potom vybrala.

    Plnený veľkonočný baranček (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Vychladeny puding som rucne preslahala a vyslahala som si slahacku.

    Plnený veľkonočný baranček (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Puding so slahackou som zmiesala dokopy. Polovicku cesta co som vybrala som nakrajala na male kusky a primiesala som ho do plnky.

    Plnený veľkonočný baranček (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Baranceka som naplnila plnkou

    Plnený veľkonočný baranček (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    a zlepila som ho. Takto zlepeneho som ho nechala lezat este pol hodinu aby plnka stuhla. Zostalo mi asi pol salky plnky. Do tejto plnky som zamiesala zbytok cesta co som vybrala z baranceka. To bolo akurat tak pre nas na ochutnavku.

    Plnený veľkonočný baranček (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Odrezala som koniec aby ste videli ako vyzera v reze. Tento bude pre nas, tak nevadi, ze uz bude narezany. Teraz pojde do mraznicky a tam pocka na Velku noc. Zajtra sa mozem pustit do dalsieho baranceka pre moju nevestu.

    Plnený veľkonočný baranček (fotorecept) - obrázok 16
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist