Plnený morčací rezeň v syrovom cestíčku (fotorecept)
Autor receptu: havino
Rezne, či už plnené, alebo nie, z času na čas, dobrá klasika.
Postup
- Mäso nakrájame na plátky, či už morčacie, alebo kuracie. Vyklepeme, osolíme, mierne potrieme horčicou. Na každý plátok mäsa uložíme šunku, plátky syra, sušené slivky. Náplň podľa chuti aj zvyku odporúčam.
- Plátky mäsa prehneme napoly, spojíme ihlicami, špáradlom.
- Tri vajcia, mlieko, soľ, premiešame metličkou a postupne pridávame hladkú múku, toľko, aby nám vzniklo cesto hustejšie, ako na palacinky, nakoniec pridáme nastrúhaný syr. Rezne postupne obaľujeme, máčame v cestíčku a prudko opečieme na panvici.
- Opečené rezne uložíme do pekáča, preložíme plátkami slaniny. Podlejeme naberačkou vývaru, alebo vody, len na dno a prikryté vložíme do vyhriatej rúry na 30 min. Z kuracích, alebo morčacích pŕs nedávam do rúry, ale morčacie stehno, je predsa len tuhšie mäso, ako prsia.
- A môžme podávať...U nás k rezňom bolo zemiakové pyré a zeleninový miešaný šalát.