Plnený morčací rezeň v syrovom cestíčku (fotorecept)

Autor receptu: havino

Rezne, či už plnené, alebo nie, z času na čas, dobrá klasika.

30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na plátky, či už morčacie, alebo kuracie. Vyklepeme, osolíme, mierne potrieme horčicou. Na každý plátok mäsa uložíme šunku, plátky syra, sušené slivky. Náplň podľa chuti aj zvyku odporúčam.
  2. Plátky mäsa prehneme napoly, spojíme ihlicami, špáradlom.
  3. Tri vajcia, mlieko, soľ, premiešame metličkou a postupne pridávame hladkú múku, toľko, aby nám vzniklo cesto hustejšie, ako na palacinky, nakoniec pridáme nastrúhaný syr. Rezne postupne obaľujeme, máčame v cestíčku a prudko opečieme na panvici.
  4. Opečené rezne uložíme do pekáča, preložíme plátkami slaniny. Podlejeme naberačkou vývaru, alebo vody, len na dno a prikryté vložíme do vyhriatej rúry na 30 min. Z kuracích, alebo morčacích pŕs nedávam do rúry, ale morčacie stehno, je predsa len tuhšie mäso, ako prsia.
  5. A môžme podávať...U nás k rezňom bolo zemiakové pyré a zeleninový miešaný šalát.