Plnené zemiaky (fotorecept)

Autor receptu: akeber

Jednoduché , rýchle a chutné .

30 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky v šupke dobre umyjeme dáme variť . Nakrájanú cibuľu popražíme na oleji , pridáme nakrájanú zeleninu , popražíme . Pridáme šampiňóny . Osolíme .
  2. Popražíme a dusíme . Ak treba trošku podlejeme vodou . Keď zelenina zmäkne odstavíme od sporáka . Meat nakrájame na drobné kocky aj tvrdý syr . Zmiešame spolu so šampiňónovou zmesou . Pokoreníme pridáme Vegetu podľa chuti ak treba aj soľ. Môžeme do nej pridať aj trošku s uvarených zemiakov ( vydlabané vnútro ) . Dobre premiešame a plnka je hotová .
  3. Uvarené , vychladnuté zemiaky upravíme tak že z vrchu zrežeme šupku a lyžičkou vykrojíme ,aby nám ostal priestor na plnku .
  4. Naplníme plnkou .
  5. Poukladáme na vymastený pekáč a nezabudneme posypať zemiaky nastrúhaným syrom .
  6. Dáme piecť do pred hriatej rúry na 170 C asi tak 30 minút . Dobrú chuť !