Plnené zapečené rajčiny (fotorecept)

Autor receptu: sjuz

Mala som chuť pripraviť nejakú chutnú a rýchlu prílohu. Potrebovala som spotrebovať aj šampiňóny a mozarellu, a vzniklo rýchle a chutné predjedlo, prípadne príloha, alebo aj samostatné jedlo. Dá sa plniť ľuboľne - zmesou ryže, húb, mäsa, syra....atď. Mozarella sa krásne roztopí, a spolu so šampiňónmi a rajčinami vytvorí ľahkú chuť.

15 minút
príprava
30 minút
na 160-170 °C

Suroviny

Postup

  1. Z rajcín odrežeme ostrým nožom vršky, ktoré odložíme, a lyžicou opatrne vydlabeme vnútro, ktoré odložíme do misky nabok. Časť z toho použijeme, a zvyšok vieme použiť inde. Uložíme do zapekacej misky, kde sme dali trocha olivového oleja. Keď rajčiny počas prípravy pustia šťavu, môžeme ju pred ich naplnením vyliať, a zvnútra trochu osoliť.
  2. Na oleji si do sklovita osmahneme cibuľu, a pridáme očistené a nakrájané šampiňóny. osolíme a okoreníme, a pár minút smažíme za občasného premiešania. Po cca 5 min. odstavíme a vmiešame bylinky.
  3. Nakrájame si mozarellu na menšie kocky.
  4. Zmiešame zmes z panvice s mozarellou.
  5. Rajčiny naplníme zmesou.
  6. Na rajčiny poukladáme odrezané vršky, a vložíme do vyhriatej rúry na cca 160-170 st.
  7. Zapekáme cca 30 minút.