Plnené zapečené rajčiny (fotorecept)
Autor receptu: sjuz
Mala som chuť pripraviť nejakú chutnú a rýchlu prílohu. Potrebovala som spotrebovať aj šampiňóny a mozarellu, a vzniklo rýchle a chutné predjedlo, prípadne príloha, alebo aj samostatné jedlo. Dá sa plniť ľuboľne - zmesou ryže, húb, mäsa, syra....atď.
Mozarella sa krásne roztopí, a spolu so šampiňónmi a rajčinami vytvorí ľahkú chuť.
15 minút príprava |
30 minút na 160-170 °C |
Postup
- Z rajcín odrežeme ostrým nožom vršky, ktoré odložíme, a lyžicou opatrne vydlabeme vnútro, ktoré odložíme do misky nabok. Časť z toho použijeme, a zvyšok vieme použiť inde.
Uložíme do zapekacej misky, kde sme dali trocha olivového oleja. Keď rajčiny počas prípravy pustia šťavu, môžeme ju pred ich naplnením vyliať, a zvnútra trochu osoliť.
- Na oleji si do sklovita osmahneme cibuľu, a pridáme očistené a nakrájané šampiňóny. osolíme a okoreníme, a pár minút smažíme za občasného premiešania. Po cca 5 min. odstavíme a vmiešame bylinky.
- Nakrájame si mozarellu na menšie kocky.
- Zmiešame zmes z panvice s mozarellou.
- Rajčiny naplníme zmesou.
- Na rajčiny poukladáme odrezané vršky, a vložíme do vyhriatej rúry na cca 160-170 st.
- Zapekáme cca 30 minút.