Orechové pečivo

Plnené vianočné orechy

Autor receptu: redakcia

K Vianociam patria orechy, tak ako aj toto orechové pečivo s lahodnou pudingovo-maslovou plnkou.

40 ks
porcií
50 (+ chladenie) minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Z preosiatej hladkej múky, práškového cukru, na kocky nakrájaného zmäknutého masla, mletých orechov a kakaa vymiesime hladké cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a odložíme na 30 minút do chladničky.
  2. Na pomúčenej doske z cesta vytvarujeme valček, pokrájame na dieliky a vtláčame do maslom vymastených formičiek na oriešky.
  3. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 12 minút. Po dopečení počkáme 5 minút a potom ľahkým klepnutím pečivo vyklopíme.
  4. Na krém si z mlieka a pudingového prášku uvaríme puding, povrch pudingu prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
  5. Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme na svetlú penu, pridáme vanilkovú pastu a po lyžiciach aj vychladnutý puding.
  6. Hotovým krémom naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou a nanášame na plochú stranu orieškov, priklopíme druhým orieškom.
  7. Na polevu si vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a namočíme do nej končeky orieškov. Necháme zaschnúť na mriežke.