Orechové pečivo
Plnené vianočné orechy
Autor receptu: redakcia
K Vianociam patria orechy, tak ako aj toto orechové pečivo s lahodnou pudingovo-maslovou plnkou.
40 ks porcií |
50 (+ chladenie) minút príprava |
12 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: Z preosiatej hladkej múky, práškového cukru, na kocky nakrájaného zmäknutého masla, mletých orechov
a kakaa vymiesime hladké cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a odložíme na 30 minút do chladničky.
- Na pomúčenej doske z cesta vytvarujeme valček, pokrájame na dieliky a vtláčame do maslom vymastených formičiek na oriešky.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 12 minút. Po dopečení počkáme 5 minút a potom ľahkým klepnutím pečivo vyklopíme.
- Na krém si z mlieka a pudingového prášku uvaríme puding, povrch pudingu prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
- Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme na svetlú penu, pridáme vanilkovú pastu a po lyžiciach aj vychladnutý puding.
- Hotovým krémom naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou a nanášame na plochú stranu orieškov, priklopíme druhým orieškom.
- Na polevu si vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a namočíme do nej končeky orieškov. Necháme zaschnúť na mriežke.