Plnené tortilly
Autor receptu: pupava
Bola chuť na wrap, no mekáče a podobné záležitosti nemusím, tak som sa rozhodla
vyrobiť domácu alternatívu :)
Postup
- Zmiešame si suroviny na tortilly a necháme v mištičke pod utierkou oddychovať. Z tohto množstva mi vyšlo 6 ks tortilly, ale určite záleží aj od veľkosti.
- Mäso si nakrájame na malinké kocočky a dáme do marinády. Poriadne premiešame, aby bola každá kocka mäsa ponorená. Necháme bokom.
- Nakrájame si uhorky, ľadový šalát, cherry rajčinky a balkánsky syr na malé kocky. Polejeme trochou olivového oleja a premiešame. Necháme bokom.
- Z cesta na tortilly urobíme niekoľko minibochníčkov (koľko nám vyjde). Každý bochníček dobre vyvaľkáme do kruhového tvaru (malo by to pripomínať lokšu alebo palacinku).
Po jednej opečieme na panvici.
- Keď už máme tortilly, môžeme si urobiť mäso. Dáme ho na panvicu a pokojne k nemu môžme pridať trochu z marinády, v ktorej sa doteraz kúpalo. No nie veľa, nech tam zase nepláva.
- Keď je mäso hotové (po pár minútach na panvici), vmiešame ho do zeleninového šalátu.
- Tortilly môžme (a nemusíme) natrieť majonézou, príp. tatárskou omáčkou (ja som použila majonézu a bolo to chutné, no ak Vám ide o viac zdravý recept, majonézu vynechajte).
Šalát s mäsom potom vysypeme na tortillu a tortillu prehneme na polovicu. Prípadne zakrútime, no lepšie sa to je s príborom :)
Dobrú chuť! (: