Plnené tortilly

Autor receptu: pupava

Bola chuť na wrap, no mekáče a podobné záležitosti nemusím, tak som sa rozhodla vyrobiť domácu alternatívu :)

6
porcií

Postup

  1. Zmiešame si suroviny na tortilly a necháme v mištičke pod utierkou oddychovať. Z tohto množstva mi vyšlo 6 ks tortilly, ale určite záleží aj od veľkosti.
  2. Mäso si nakrájame na malinké kocočky a dáme do marinády. Poriadne premiešame, aby bola každá kocka mäsa ponorená. Necháme bokom.
  3. Nakrájame si uhorky, ľadový šalát, cherry rajčinky a balkánsky syr na malé kocky. Polejeme trochou olivového oleja a premiešame. Necháme bokom.
  4. Z cesta na tortilly urobíme niekoľko minibochníčkov (koľko nám vyjde). Každý bochníček dobre vyvaľkáme do kruhového tvaru (malo by to pripomínať lokšu alebo palacinku). Po jednej opečieme na panvici.
  5. Keď už máme tortilly, môžeme si urobiť mäso. Dáme ho na panvicu a pokojne k nemu môžme pridať trochu z marinády, v ktorej sa doteraz kúpalo. No nie veľa, nech tam zase nepláva.
  6. Keď je mäso hotové (po pár minútach na panvici), vmiešame ho do zeleninového šalátu.
  7. Tortilly môžme (a nemusíme) natrieť majonézou, príp. tatárskou omáčkou (ja som použila majonézu a bolo to chutné, no ak Vám ide o viac zdravý recept, majonézu vynechajte). Šalát s mäsom potom vysypeme na tortillu a tortillu prehneme na polovicu. Prípadne zakrútime, no lepšie sa to je s príborom :) Dobrú chuť! (: