Plnené orechové pečivo
Plnené orechové pečivo

Plnené orechy - mušličky

marijanna - fotkamarijanna, 1. novembra 2012
Plnené orechy - mušličky
Foto: marijanna

Tento recept je na plnené oriešky - mušličky. Mám len 12 formičiek, čo je 6 orechov, tak som to plnila ešte aj do formičiek Zobraziť celý popisTento recept je na plnené oriešky - mušličky. Mám len 12 formičiek, čo je 6 orechov, tak som to plnila ešte aj do formičiek na mušličky... Síce sú väčšie, ale sú tiež fajnové.

20
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
350 g
280 g
2 PL
140 g
250 g
Plnka:
100 g
100 g
100 g
1 ks
2,5 dcl
Moja plnka:




Postup

  1. 1

    V original recepte sa kolačiky zliepaju spolu plnkou, ktora je uvedena. Uvari sa puding v 2,5dcl mlieka, vychladime. Vyšlahame ostatne suroviny dodame puding plnime. Ja som si to ulahčila - nutelou..:)

    Plnené orechy - mušličky - obrázok 1
  2. 2

    Zo surovin na cesto vypracujeme cesto, ktorym plnime formičky. Pečieme vo vyhriatej rure na 180*C 10min. Vyklopime..

    Plnené orechy - mušličky - obrázok 2
  3. 3

    Po dva spolu plnime plnkou..nutelou a obalujeme v praskovom cukre...

    Plnené orechy - mušličky - obrázok 3
  4. 4

    obalene ..

    Plnené orechy - mušličky - obrázok 4
  5. 5

    mnamky podavame...

    Plnené orechy - mušličky - obrázok 5

Diskusia k receptu

izabella929
tieto oriešky milujem...len nerada sa s tým zabávam...ale chuť je famózna.-)))) šikulka si a krásne sa ti vydarili.-))
marijanna
@izabella929 vdaka prid na kavicku a kolaciky :) ja rada robim tieto suche su raz dva,je ich vela vydrzia,neni problem s uskladnenim ;)
orchidea
Robievam takéto oriešky ale plním ich plnkou ktorú uvádzaš alebo kakaovou.
helca103
ja robím vanilkovú plnku ale aj táto tvoja môže byť dobrá. Máme ich radi ale tá robota je vždy na mne a čím som staršia tým menej sa mi s tým chce piplať :-) Máš ich naozaj krásne a páči sa mi aj ten tvar mušle ja mám oriešky.
medulienka122
no toto, ďalší super recept, nestačím čítať a ukladať, s tým prúdom ma jedine teší, že ho nemajú ďalšie 4 dediny...:-))(škodoradosť - najväčšia radosť). Máš zaujímavé formičky, ja ich mám tiež len "orechové"...:-)))
mracik9
Už sa teším na vianoce,to sa ich objeme do sýtosti
frona
moja dcéra ich robí už niekoľko rokov na vianoce. Recept má od svojej krstnej mamy. Tá ich robí podobne ako uvádzaš Ty. Vždy sme k nej chodili na ne.... Ale moja dcéra nahradila margarín maslom a to sa nedá porovnať....sú najfamóznejšie,aké som kedy jedla....skús aj Ty... je to síce trochu drahšie ale tá chuť to vynahradí. Ja som si myslela, že nemôžu byť lepšie ako tie od krstnej....a mýlila som sa. Dcérine sú najlepšie! To maslo im dá veľmi jemnú chuť a sú aj krehkejšie. Týmto nechcem kritizovať tie Tvoje....Iba som chcela prispieť s mojou skúsenosťou. ;-)
lusinkab
no tak ja sa na to mozem len pekne popozerat a pooblizovat :-) ulozim si to,keby som sa nahodou dostala k tym formickam :-)
marijanna
@frona verim, že su lepšie s maslom a aj to skusim tomu ver, len som ho momentalne doma nemala. Možno to bude zniet hlupo,ale ked pečiem a možem neaku vec nahradit lepšou, drahšou tak to urobim, ked sa s tym už babrem, nech to stoji za to ...:) tieto su skuškove,lebo recept som dostala od kamošky a vela krat som uz robila pred Vianocami podla noveho receptu i sklamala som sa, tak som si ich teraz odskušala a su fajnove...pri kamoške som ich jedla len vieš,že doma sa podaria inak..:) pozdravujem šikulku dcerku..:)
marijanna
všetkym Vam dakujem za pekne slova, @luskunkab keby si bola bližšie tak ti požičiam formičky. Ja si ich stale kupujem, mam ich aj vačšie aj menšie moj muž vravi, že mi šibe. Len neodporučam kupovat z onchodov po 1eur tie zhrdzaveju hitro ako aj z Kiku, radšej od Fekelman či aka je to firma, su drahšie,ale maš ich na cely život..:) Ja ich po použiti nikdy neumyvam, len vytriem papierom, jedine ked sa daka fajn zalepi, že nechce von tak tie odmočim,ale inak len papier..:)
frona
ja sa už teším na vianoce, keď ich dcéra napečie....ja ich nikdy nepekávam.Mám svoje osvedčené recepty a tento nechávam pre dcéru ako prim....tam si ich dám...veru dám.mňam Ak to myslíš vážne, že ich vyskúšaš, tak držím palce a dúfam, že nebudeš sklamaná
marijanna
@frona určite druhe robim z masla..:) už sa tešim..po tychto mojich už neostalo nič zmizli všetky pajada..:D chystam sa na dalsiu davku..:)
frona
mňam aj ja by som si veru dala.Mali sme síce dobrý jahodový rez, lebo vnuk mal meniny,ale orechami by som veru nepohrdla....
evanaaa
Tieto oriešky som vyhľadávala, majú ich síce aj v Kauflande, ale akej chuti, neviem, aj tak ich nemôžem, a kedysi boli aj s jahodovou plnkou tuším.
Teraz už je dostať aj plech teflonový, kde už sú jamky na oriešky, takže sa robia naraz.
milamila
krásne plnené oriešky, formičky mám, len prosím radu, tie formičky pred pečením si vymastila alebo nie, lebo mám veľmi veľa receptov na vianočné pečenie , ale aj tak pečiem stále len tie osvedčené a pri niektorých sa formy musia vymastiťa vysypať múkou,ďakujem
marijanna
@milamila nevymstujem nikdy tie formičky a ani ich neumyvam vo vode s jarou. Proste len utriem s papierovou utierkou:) pekne sa vyklapaju a nelepia sa na formičku. Krasny den skus, su vyborne..nie preto,že su moje, proste preto že su...:D
frona
@milamila ja by som radila formičky vymazať, keď sa v nich ide prvý krát piecť. Potom to robiť tak, ako hovorí marijanna
emsen
a akú múku ,nie je uvedené...dakujem
zuzana870
Dobrý deň skúšal niekto plnku z mascarpone a do mascarpone dávam vyšľahanu šľahačku?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia