Plnené mäso praženicou (fotorecept)

Autor receptu: janadelfi

Tento recept mám dávno už ani neviem odkiaľ, robievala som toto mäso do alobalových balíčkov, kde každý dostal svoj balíček, postupne som to zjednodušila...

8
porcií
10 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Krkovičku rozklepeme, ale dáme pozor, aby sa neroztrhala. Posolíme, okoreníme, potrieme rozotretým cesnakom a horčicou.
  2. Na panvici si spravíme jemnú praženičku, ktorú trošku posolíme, kto chce môže dať aj korenie. Môžeme podusiť aj hríbiky - je jedno aké, ja som použila kuriatka. Ak dávame konzervované (šampiony), treba dať do vychladnutej praženice a takisto aj hrach. Vychladnutú zmes naložíme na pripravené rezne. (Koľko rezňov, toľko vajec.)
  3. Rezne zabalíme a spevníme ihlicou, špajdlou, špáradlom (ako je kto zvyknutý). Vložíme do pekáča a na každý balíček položíme asi 1/2 cm široký kúsok masla, dáme vrchnák, alebo alobal a vložíme do vyhriatej rúry upiecť na 180 C na 30 - 40 min.