Plnené kuracie stehná na poľovnícky spôsob

Autor receptu: miloss2

Toto jedlo robievam na slávnostné príležitosti,nemám ho ešte nafotený,ale keď ho budem robiť,tak nafotím a fotky doložím.

4
porcie
60 minút
príprava
45 minút
na 140 °C

Postup

  1. Kuracie stehná vykostíme,len vrchnú časť , zbavíme kože(nemusíme).Pripravíme si kapsy na plnenie.
  2. Nakrájame žemle na kocky a na sucho ich opečieme na panvici.Pridáme nakrájané šampiňony,mlieko,vajce a polovicu slaninky opečenej na cibuli.Potom pridáme soľ,korenie,tymian a petržlenovú vňať.
  3. Stehná naplníme plnkou,zatočíme do oravskej slaniny a zabalíme do alobalu.Pečieme v trúbe 3/4 hodiny.
  4. Brusnicový kompot prevaríme s červeným vínom,aby vznikla omáčka.
  5. Opečené stehná polejeme omáčkou a ako prílohu podávame zemiaky na kocky,opečené na troche cibule.