Plnené kuracie prsia s klobásou a vajcom

Autor receptu: mesiar50

Príprava tohto jedla je naozaj jednoduchá.

Postup

  1. Odčnievajúce kúsky mäsa si odrežeme.Spravíme si z nich spojku. V mojom prípade mäso malo 195 g.
  2. Ostané kuracie mäso si opatrne naklepeme hlavne do dĺžky.
  3. Ďalej si spravíme spojku ako to vidíte na obrázku č.3 Tých 195 g mäsa čo sme si predošle zrezali posekáme na pastu pridaním cca.125 ml studenej vody
  4. Na obrázku č.4 vidíte spojku pomiešanú z kukuricou.Vy si tam môžete dať samozrejme čo vám chutí resp.čo máte vy radi(hríby,kápia paprika v oleji atď)Túto lepiacu hmotu si rozdelíme na dve rovnaké časti.
  5. Na kraj potravinárskej fólie si dáme jedno kuracie prsia a natrieme na ňu spojku.Ďalej tam uložíme klobásu a na tvrdo uvarené vajcia. Kraje z vajec som zrezal.
  6. Ďalej prikryjeme klobásu a vajcia zostávajúcou spojkou.
  7. Druhým kusom mäsa roládu dokončíme resp.celé to zakryjeme .
  8. Takto naplnené mäso viackrát zrolujeme do potravinárskej fólie.Takto si viete spraviť hocijaký druh plneného mäsa.Takýmto spôsobom sa robia v mäsovýrobách napr.plnené karé,plnené bôčiky,rolované plnené bôčiky atď.
  9. Rolku varíme 75-80 C. Varil som ju 55 minút.Na dno nádoby som dal dve PL. Po čase sa nám mäso zdvihne.Stlačil som ho pod hladinu dvomi polievkovými naberačkami ako to vidíte aj na obrázku.Tento recept som nemal v úmysle zverejniť keďže už podobný mám,ale možno niekoho zaujme.Prajem vám dobrú chuť priatelia