Plnené hrebienky fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 2. decembra 2011

Nase oblubene vianocne keksiky.

20ks
porcií
35 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

cesto:
280 g
80 g
1 KL
125 g
120 ml
plnka:
1 salka
40 g
1/4 salky
1/4 salky
30 g, dobrá
2 PL
1 PL
1 PL
1/2 KL




Postup

  1. 1

    Cesto som urobila tak, ze najprv som si rozmrvila maslo s mukou, cukrom a praskom do peciva. Potom som priliala mlieko a spracovala som cesto, ktore som zabalila do folie a ulozila do chladnicky.

    Plnené hrebienky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mandle som olupala a dala do rury na sucho upiect a potom som ich posekala. Tiez som posekala aj vlasske orechy, figy a hrozienka som nakrajala na mensie kusky. Cokoladu, citronovu a pomarancovu koru som postruhala. Pridala som este med, skoricu a vsetko som premiesala.

    Plnené hrebienky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto som rozvalkala medzi dvoma papierami na pecenie. Cesto sa tymto sposobom velmi pekne rozvalka a uz nie je treba pouzivat vobec muku.

    Plnené hrebienky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto som pokrajala na obdlzniky velke asi 6/9cm. Kto chce, moze si ich urobit aj mensie. Na spodnu cast cesta som dala plnku.

    Plnené hrebienky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vrchnu cast cesta som prelozila a stranu kde bolo cesto spojene som nakrojila a cely kolacik som trochu skrutila.

    Plnené hrebienky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Takto pripravene hrebienky som ulozila na plech a potrela rozslahanym vajickom. Kolaciky som piekla vo vyhriatej rure 180C asi 15 minut.

    Plnené hrebienky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vychladene, upecene hrebienky posypeme cukrom a mozeme podavat.

    Plnené hrebienky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

tothka
Tie vyzerajú nádherne, a tá plnka, no hneď by som si dala ku káve. Veľmi sa ti vydarili.
marijanka712
vynikajúci recept ocenujem ta aj za podrobný rozpis a zaujalo ma to valkanie medzi papiermi zbytočne nemúkovýš ked nemusíš no a ku konečnemu výtvoru nemá slov hned ma uchvátili ukladám a na sviatočnom stole ich tiež budem mať.
helca103
Pekné foto a zaujimavý recept, plnka musí byt velmi dobra a to valkanie medzi dvomi papiermi je dobrý nápad , určite vyskúšam
jerica
Danielka som v práci , tlačím recept za receptom , doma mám PC "invalida" tak keď som v BA vybehnem do práce tam to prelúskam a hned aj vytlačím ,toľko krásnych receptov je popridávaných je radosť čítať jeden za druhým . Pozdravujem , teším sa na Tvoje ďaľšie perfektné recepty. Si šikovná & vynikajúca GAZDINKA !! Máš môj "klobúk dolu"
sovka62
Neuveriteľné, pekné ako podľa pravítka, jeden ako druhý a keď si predstavím plnku, zalizujem sa až za ušami. Ukladám.....
cica2
...a tá plnka musí úžasne chutiť:)
palokuchki
Vsetkym vam veeelmi dakujem. Vase komentare vzdy velmi potesia. Dufam, ze ked tieto hrebienky vyskusate, zostanu u vas oblubene ako zostali u nas.
tinca
Danka no teda ako živé od kohútika,mňam


janger
Danka, ta plnka je fantasticka! Pekne hrebienky si napiekla!
evasik
Danielka, vyskúšam aj ja, vyzerá to veľmi dobre.Mám jednu otázočku. Ako dlho nechávaš cesto v chladničke? Vieš, niekedy aj na maličkostiach záleží.
siskam
Jééj, pripomenulo mi to detstvo. Niekedy bolo dostať v obchodoch presne takéto hrebienky, len boli kysnuté. Milovala som makové. Tak tieto okamžite musím vyskúšať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia