Plnené bažantie prsičká na topinamburovom kréme

Gabriel Kocák
šéfkuchár hotela Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese, 26. septembra 2012
Plnené bažantie prsičká na topinamburovom kréme
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
90 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
300 g (najlepšie srnec)
150 ml
150 ml
100 ml
100 g
6 g
1 ks
Krém z topinamburov:
300 g, očistené
100 ml
1 l
100 g
Hroznové čatní:
150 g
100 ml
40 g
1 ks
40 g
80 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vermút a portské spolu s bobkovým listom a bielym korením zredukujeme (necháme odpariť) na 50 ml. Srnčie mäso zomelieme spolu s husacou pečeňou a pridáme smotanu. Pridáme zredukované vína a rozmixujeme na jemnú hmotu, ktorou naplníme bažantie prsia. Opečieme na spenenom masle a dopekáme v rúre pri teplote 130 stupňov.

  2. 2

    Krém z topinamburov: topinambury uvaríme v smotane a vývare do mäkka a potom rozmixujeme. Pridáme maslo.

  3. 3

    Hroznové čatní: Odkôstkované a šupky zbavené hrozno skaramelizujeme, pridáme portské a vanilku. Zredukujeme na sirupovú konzistenciu. Zahustíme maslom a dochutíme kôrou z limetky a slamovým vínom.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: