Plnená zemiakovo-cuketová placka s mrkvovým šalátom a špenátovými listami fotorecept

renama - fotkarenama, 5. januára 2014
Plnená zemiakovo-cuketová placka s mrkvovým šalátom a špenátovými listami (fotorecept)
Foto: renama

Túto dobrotku sme mali dnes doma na obed. Placky nám ostali doma ešte zo včera, takže dnes som ich len zohriala. A tak fantázia Zobraziť celý popisTúto dobrotku sme mali dnes doma na obed. Placky nám ostali doma ešte zo včera, takže dnes som ich len zohriala. A tak fantázia zapracovala a vznikol tento chutný obed. A čo ma veľmi teší, že na šaláte si pochutnali aj deti a vychválili ho ajajaaaaaaaj :)

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
Mrkvový šalát :
500 g
2 ks
1 ks
20 g
125 ml
2 PL
 alebo obyčajný
200 g




Postup

  1. 1

    Najprv si dáme variť mäsko. Podľa toho aké máte, mne manžel priniesol bravčové, tak som robila z bravčového, ale asi najchutnejšie u nás sú vykostené kuracie stehná varené týmto spôsobom. Cibuľu nakrájame dáme do väčšej panvice, trošku pridáme olej a opečieme. Pridáme nakrájané mäso na kocky a okoreníme. Ja dávam gyros, vegetu, grilovacie korenie, soľ, čierne korenie. Prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť vo vlastnej šťave. Ak je mäsko mäkké a je tam veľa šťavy, nechám ju odpariť.

    Plnená zemiakovo-cuketová placka s mrkvovým šalátom a špenátovými listami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si marinádu. Smotanu, mlieko a citrónovú šťavu vymiešame šľahacou metličkou. Do zmesi pridáme soľ, cukor, korenie a postrúhaný chren. Karotku očistíme a postrúhame na jemnom strúhadle. Ja už mám pomocníka :) Opatrne premiešame s časťou marinády. Jablká umyjeme, ošúpeme, jadrá odstránime a ovocie pokrájame na tenké pásiky. Pridáme ku karotke a opäť premiešame. Špenát umyjeme, osušíme a listy namáčame v marináde. Uložíme na taniere.

    Plnená zemiakovo-cuketová placka s mrkvovým šalátom a špenátovými listami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A môžeme servírovať. Do placky som dala mäsko, ktoré som poliala osolenou kyslou smotanou a obložila šalátmi. Dobrú chuť ;)

    Plnená zemiakovo-cuketová placka s mrkvovým šalátom a špenátovými listami (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

afataga
este by sa hodilo aj korenie na pecene kurca, aby to nebolo take fadne




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia