Plnená zelenina s bylinkovým pšenom

Autor receptu: pumaamravec

V lete je dostatok zeleniny a treba ju vyskúšať na všetky možné spôsoby. Toto je jeden z nich. :)

2
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu a cesnak si nakrájame nadrobno. Prichystáme si zeleninu, z papriky vyberieme semienka ale hornú časť si necháme ako vchnák. Z rajčiny tiež odrežeme hornú časť a vytvoríme vrchnák, dužinu vyberieme lyžičkou. Baklažán a cukinu rozrežeme aby vznikli ,,poháriky,,. Lyžičkou vyberieme dužinu a nakrájame ju.
  2. Pšeno zalejeme trojnásobným množstvom zeleninového vývaru a pripravíme podľa návodu. K pšenu prisypeme mletú papriku a talianske bylinky. Osolíme a okoreníme. Na oleji osmahneme dužinu baklažánu a cukety. Orestujeme aj cibuľu a cesnak. Vmiešame k prosu spolu s nakrájanou rajčinovou dužinou.
  3. Zmesou naplníme zeleninu. Pečieme pri 180 °C asi 25 minút.