Plnená zelenina s bylinkovým pšenom
Autor receptu: pumaamravec
V lete je dostatok zeleniny a treba ju vyskúšať na všetky možné spôsoby. Toto je jeden z
nich. :)
2 porcie |
15 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Cibuľu a cesnak si nakrájame nadrobno. Prichystáme si zeleninu, z papriky vyberieme semienka ale hornú časť si necháme ako vchnák. Z rajčiny tiež odrežeme hornú časť a vytvoríme vrchnák, dužinu vyberieme lyžičkou. Baklažán a cukinu rozrežeme aby vznikli ,,poháriky,,. Lyžičkou vyberieme dužinu a nakrájame ju.
- Pšeno zalejeme trojnásobným množstvom zeleninového vývaru a pripravíme podľa návodu. K pšenu prisypeme mletú papriku a talianske bylinky. Osolíme a okoreníme. Na oleji osmahneme dužinu baklažánu a cukety. Orestujeme aj cibuľu a cesnak. Vmiešame k prosu spolu s nakrájanou rajčinovou dužinou.
- Zmesou naplníme zeleninu. Pečieme pri 180 °C asi 25 minút.