Foto: pusta
Rezne z roštenky som marinovala, naplnila cibuľou a chilli papričkami, obalila v trojobale a vypražila, skúste raz spraviť rezne týmto spôsobom,sú jednoduché a Zobraziť celý popisRezne z roštenky som marinovala, naplnila cibuľou a chilli papričkami, obalila v trojobale a vypražila, skúste raz spraviť rezne týmto spôsobom,sú jednoduché a veľmi chutné.
porcie
príprava
na 90 °C
Suroviny
600 g |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2 ks |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby na obaľovanie rezňov |
|
Postup
-
1
Vysokú roštenku som umyla, pokrájala na 4 rezne, tie som naklepala, po obvode narezala na niekoľkých miestach, osolila a okorenila z oboch strán, pokvapkala citrónovou šťavou, časť cibule som nastrúhala na jemno, postrúhanou cibuľou som potrela roštenky a nechala som ich marinovať aspoň 4 hodiny v chladničke, najlepšie na noc, aby mäsko skrehlo a spojili sa chute.
- 2
Zvyšnú cibuľu som pokrájala na tenučké polmesiačiky, chilli papričky som rozkrojila po dĺžke a odstránila som semienka, pokrájala na jemno a zmiešala s cibuľou, touto zmesou som naplnila polovicu každej roštenky, cez náplň som prehla druhú polovicu roštenky, naplnené rezne som spojila ihlicami, aby nevypadla náplň.
- 3
Pripravené rezne som obalila v múke, vo vajciach rozšľahaných s mliekom a soľou, v strúhanke, vypražila som obalené rezne z oboch strán v hrnci prikrytom pokrievkou vo vyššej vrstve rozohriateho oleja, kým sa nesfarbili pekne do zlato - hneda a obal sa krásne nafúkol., hotové rezne som nechala odsať z prebytočného tuku na papierovej kuchynskej utierke, podávala som so zemiakmi pečenými na masle, posypanými petržlenovou vňaťou, vhodný je ľubovoľný šalát.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
no a cibula a citr.stava bez pridania oleja posobi na maso ako žieravina a na miesto skrehnutia akurat tak stvrdne.
foto ok.
som rada, že sa tebe môj recept páči :-)
dakujem za pochvalu.
inak sa mi recept páči aj ked nie som veľkým fanúšikom vyprážania hovädziny... teľacinu áno...pamätaj, rántor szelet:)
KK*****
doma sme zvykli vyprážať bravčové rezne neprikryté vo veľkom širokom kastroli aspoň v 1 litri oleja, asi 3 naraz, nikdy neboli až také chutné a nádherne nafúknutý ľahučký obal, ako ma to naučila jedna výborná kuchárka, ked som bola pred mnohými rokmi jej hosťom, t. j. tak, ako som to popísala a spravila tu, rezne vôbec nie sú vlhké, sú šťavnaté a kypré, tiež som tomu neverila, ked som to videla robiť u nej po prvýkrát, ale presvedčila som sa, ked boli hotové a ked som ich jedla.
vyskúšaj, prosím týmto spôsobom, aspoň jeden rezeň a aspoň raz, presvedč sa a potom mi odpovedz po pravde, ja viem, že ty áno :-)
tak, ako si mi ty poradil ten triks tým prelievaním, to poznám a robievam, ak vyprážam na panvici bravčové rezne alebo teľacie rezne - Wiener Schnitzel konkrétne, avšak toto je plnený rezeň z hovädzej roštenky, a to si treba uvedomiť, že to hovädzie potrebuje zmäknúť, preto v hrnci a preto prikryté - skús, prosím, a sám zistíš, že treba.
rozumiem , jasne rántott szelet :-)))
a vieš, že hovädzie rezne sú vynikajúce, poznám ešte jeden spôsob , naučil ma jeden starý pekár, ktorý vlastnil pekáreň a zostala som v nemom úžase, aké boli skvelé.
som rada, že tebe sa recept páči :-)
dakujem za pochvalu.
kto to pozná, ten potvrdí - tak ako ty :-)))
dakujem za pochvalu, za uloženie do kk a 5*
použila som overenú skúsenosť starej výbornej kuchárky a už dávno sa mi osvedčila, odvtedy vyprážam takto.
kde prosím vás vidíte navlhnutý obal rezňov na fotke???
my dvaja sme sa už o marinovaní v citronovej šťave bavili už dávnejšie, aj dnes opakujem, že k žiadnemu vysušeniu mäska neprišlo, ani k strvrdnutiu, lež presne naopak, prišlo ku skrehnutiu a boli krásne mäkkučké a šťavnaté, okrem toho ide o hovädziu roštenku, ktorá má, ako vieme, proti bravčovému mäsku tuhšiu štruktúru. :-)))
marinovala som roštenku len 4 hodiny, ale kľudne aj celú noc.
písala som vám vtedy, že som obila takto aj kuracie mäsko , a to 24 hodín bolo v marináde a bez ujmy vami spomínanej, hovorila som vám, že som mala takto marinované jahňacie stehno dokonca viac ako týždeň, žiadne vysušenie, naopak skrehnutie, zjemnenie a úžasné ochutenie, v oboch prípadoch išlo o podstatne jemnejšie druhy mäsa ako je hovädzia roštenka.
viete v čom je váš obrovský problém???
v tom, že neakceptujete skúsenosti iných a uznávate len sám seba a svoj spôsob varenia, ktorý doslova vnucujete tým druhým.
dakujem za pochvalu fotky.
angličan by Ti povedal, Better be good"...:))) prajem pekný deň:)
dakujem za potvrdenie tvojou vlastnou skúsenosťou.
súhlasím, nie sú navlhnuté, obal je nafúknutý a chrumkavý.
videla som už aj 2x obaľované rezne a sú úžasne chutné, to dvakrát obaľovanioe má svoj opodstatnený význam, pod nafúknutým obalom krásne zmäknú.
dakujem za potvrdenie tvojou vlastnou skúsenosťou.
ty nemusíš byť "Better be good" :-)
prosím, zostaň len taký ako si bol doteraz :-)))
poteší ma, ak vyskúšaš, to marinovanie a potretie nastrúhanou cibuľou úžasne pridá na chuti.
teším sa na tvoju správu a dakujem vopred.
práve o o ide, aby tá cibuľa, ktorou je roštenka potretá, pustila šťavu do mäska a úžasne ho ochutila a ešte raz, za tak krátky čas marinovania bez oleja nedochádza k vysušeniu hovädzej roštenky.
prosím, len smelo vyskúšajte :-)
vrelo odporúčam.
nuž ak to budeš robiť ako ja, bude obal nafúknuteejší, zvonka chrumkavý, pod tým mäkkučký obal a pod nafúknutým obalom mäsko bude oveľa chutnejšie a mäkšie, teda preto takto, potvrdia všetky výborné a skúsené staré kuchárky, aj v komentároch sú také varecháčky.
som rada, že som ťa inšpirovala :-)
dakujem ti za pochvalu :-)
dakujem za pochvalu a za 5*-
prešla som si celé naj recepty, tento recept tam nie je.
veľmi by som sa čudovala, keby tam bol, pretože som nikomu neposkytla svoje autorské práva.