Plnená kačacia galantína so slivkovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Plnka: Šalotku nakrájame nadrobno a dáme speniť na masť alebo olej. Pridáme očistenú kačaciu pečeň nakrájanú nadrobno, opražíme, pridáme nasekané gaštany, soľ a korenie podľa chuti.
  2. Kačacie prsia očistíme, položíme kožou na dosku a opatrne pozdĺžne narežeme na takzvaného motýľa a jemne naklepeme. Takto pripravené prsia osolíme a okoreníme. Do stredu pŕs uložíme pripravenú plnku z pečene a gaštanov. Prsia zvinieme a zviažeme špagátikom, prípadne prešijeme špáradlami. Potom rozpálime olej na panvici a sprudka opečieme z každej strany. Takto zatiahnuté prsia dáme dopiecť do rúry vyhriatej na 170 °C asi na 25 minút.
  3. Omáčka: Sušené slivky namočíme do červeného vína aspoň hodinu vopred. Po dopečení prsia vyberieme, odložíme a prikryjeme alobalom. Do výpeku pridáme cukor, sušené slivky spolu s vínom, v ktorom sa marinovali, a privedieme do varu. Odstavíme a rozmixujeme na hladkú omáčku, ktorú pred podávaním zjemníme troškou masla.
    Plnenú galantínu podávame so slivkovou omáčkou a zemiakovou knedľou.