Plnená hus
Autor receptu: redakcia
Postup- Hus očistíme, umyjeme
a osušíme. Odrežeme
konce krídiel, krk a osolíme
ju zvnútra aj zvonka.
- Jablká umyjeme, rozštvrtíme
a vykrojíme z nich jadrovníky.
Na maslo dáme skaramelizovať
cukor, pridáme
pokrájanú cibuľu, jablká,
hrozienka a mandle. Okoreníme,
zamiešame a dáme
vychladnúť.
- Hus naplníme
pripravenou zmesou a uzatvoríme,
položíme na vymastený
pekáč hore chrbtom
a pečieme asi 20 minút.
- Potom ju obrátime, teplotu
znížime na 190 °C a pečieme
asi 2 hodiny. Občas prsia
a stehná prepichneme vidličkou
a podlievame horúcou
vodou podľa potreby.
- Mäkkú
a chrumkavú hus vyberieme.
Podávame so zemiakovými
knedľami a dusenou červenou
kapustou, preliate šťavou
z výpeku.
|