Fašírky s pohánkou
Pleskavice s pohánkou
Autor receptu: podravka
Pleskavice podávajte s pohánkou a vychutnávajte si netradičnú pikantnú kombináciu.
Postup
- Mleté mäso zmiešame s ochucovadlom pikant, tymianom a pretlačeným cesnakom a poriadne premiešame.
- Z pripravenej zmesi urobíme pleskavice, ktoré potom v panvici opražíme z oboch strán na zahriatej masti alebo oleji.
- Pohánku opláchneme a nasypeme do osolenej vriacej vody, zamiešame a minútu povaríme pod pokrievkou. Hrniec s pohánkou zabalíme do utierky a necháme 20 minút postáť.
- Na zahriatom oleji si krátko opražíme na malé kúsky nakrájanú slaninu.
- Pridáme pretlačený cesnak, mletú červenú papriku a scedenú pohánku. Pridáme vegetu a čierne korenie a poriadne premiešame.
- Hotové pleskavice podávame s pohánkou a nakladanou zeleninou podľa vašej chuti.