« Naspäť na tento recept

Pleskavice s pohánkou verzia na vytlačenie

Pleskavice podávajte s pohánkou a vychutnávajte si netradičnú pikantnú kombináciu.

Autor receptu: podravka

Postup receptu

Mleté mäso zmiešame s Podravka ochucovadlom pikant, tymianom a pretlačeným cesnakom a poriadne premiešame.

Z pripravenej zmesi urobíme pleskavice, ktoré potom v panvici opražíme z oboch strán na zahriatej masti alebo oleji.

Pohánku opláchneme a nasypeme do osolenej vriacej vody, zamiešame a minútu povaríme pod pokrievkou. Hrniec s pohánkou zabalíme do utierky a necháme 20 minút postáť.

Na zahriatom oleji si krátko opražíme na malé kúsky nakrájanú slaninu.

Pridáme pretlačený cesnak, mletú červenú papriku a scedenú pohánku. Pridáme Podravka ochucovadlo a čierne korenie a poriadne premiešame.

Hotové pleskavice podávame s pohánkou a nakladanou zeleninou podľa vašej chuti.

Suroviny




4
porcie
40
minút
príprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist