Pizzový chlieb s cherry paradajkami a rozmarínom
Autor receptu: frezia68
Časopis Dobré jedlo uverejnil v auguste aj tento recept a ten posúch na obrázku vyzeral
tak lákavo,že som upiekla.Bola tam dobrá rada,že kúpiť hotové cesto na pizzu a už len
doložiť ďaľšie suroviny a je to raz-dva.Ja som urobila kysnuté cesto podľa ich receptu a
posúch je výborný.
90 minút príprava |
35 minút na 200 °C |
Postup
- Vypracovala som klasické kysnuté cesto,ktoré má byť skôr riedke a tak vodu dolievam podľa potreby.Nechala som kysnúť,až zdvojnásobilo svoj objem.Po vykysnutí som cesto na doske vyvaľkala a dala na plech ešte kysnúť asi 1/2 hod.Medzitým som zapla rúru na 200°C.
- Cesto pekne nakyslo,tak som ho potrela olejom,prstami som urobila jamky ako na focacciu ( a je to asi focaccia v slovenskom preklade) a do nich som ukladala paradajky,prerezané na polovicu.
- Posypala soľou,cesnakom,ktorý som pokrájala na drobno a lístkami rozmarínu.Dala do vyhriatej rúry na 200°C asi na 35 min.,kým povrch nebol chrumkavý. A tu je upečený a ešte horúci,tak som mu pomohla skôr vychladnúť.
- Bol pekne nadýchaný a tu je už nakrájaný,hoci ešte trocha teplý.Dievčatá pečte,ku fazuľovici je pochúťkou.Ak vyskúšate,tak DOBRÚ CHUŤ !