Foto: tetrisss
Podobné tyčinky som jedla v pizerii v Bratislave a teraz som ich náhodou aj vytvorila :).
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Cesto spracujeme ako kysnuté cesto zo surovín 1 až 6. Necháme vykysnúť.
-
2
Cesto rozdelíme na tri časti, riccotu zmiešame so soĺou a pažítkou. Časť cesta rozvaľkáme na obdĺžnik, tretinu plnky natrieme na pozdĺžnu polovicu, prekryjeme nenatretým cestom a prevaľkáme. Cesnak roztlacíme a zmiešame s olejom, týmto olejom potrieme cesto a nakrájame, najlepšie krájačom na pizzu na paličky asi 1,5 cm široké, 20 cm dlhé, prenesieme na pech s papierom na pečenie, posolíme a dáme piecť na 200 st C asi 22 minút. Majú byť chrumkavé, ale mäkké.
-
3
Riccotu použijeme doma urobenú podľa môjho receptu, inak by bola možno lepšia lučina, ale nejaký podobný syr.http://varecha.pravda.sk/recepty/ricotta/21777-recept.html
-
4
Ak chceme, môžeme doplniť s cesnakovým dipom / majonéza, cesnak, citrónová šťava/. Mimochodom toto základné cesto je výborné aj na pizzu.
Diskusia k receptu