Pizzové tyčinky plnené syrom

Autor receptu: tetrisss

Podobné tyčinky som jedla v pizerii v Bratislave a teraz som ich náhodou aj vytvorila :).

4
porcie
10 minút
príprava
22 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto spracujeme ako kysnuté cesto zo surovín 1 až 6. Necháme vykysnúť.
  2. Cesto rozdelíme na tri časti, riccotu zmiešame so soĺou a pažítkou. Časť cesta rozvaľkáme na obdĺžnik, tretinu plnky natrieme na pozdĺžnu polovicu, prekryjeme nenatretým cestom a prevaľkáme. Cesnak roztlacíme a zmiešame s olejom, týmto olejom potrieme cesto a nakrájame, najlepšie krájačom na pizzu na paličky asi 1,5 cm široké, 20 cm dlhé, prenesieme na pech s papierom na pečenie, posolíme a dáme piecť na 200 st C asi 22 minút. Majú byť chrumkavé, ale mäkké.
  3. Riccotu použijeme doma urobenú podľa môjho receptu, inak by bola možno lepšia lučina, ale nejaký podobný syr.http://varecha.pravda.sk/recepty/ricotta/21777-recept.html
  4. Ak chceme, môžeme doplniť s cesnakovým dipom / majonéza, cesnak, citrónová šťava/. Mimochodom toto základné cesto je výborné aj na pizzu.