Bezlepkové pizzové tyčinky
Pizzové tyčinky bez lepku
Autor receptu: novalim
Máme radi pizzu. Prečo? Lebo sa nám nikdy nezunuje, vždy si ju inak ozdobíme, niekedy ju preložíme a
spravíme si calzone, alebo si namiesto klasickej pizze ušúľame pizzové tyčinky a zajedáme ich s rajčinovou
polievkou alebo nejakou dobrou nátierkou. Upiecť si doma pizzu už nie je problém ani pre celiatikov. S našou
zmesou Promix Forte, ktorá je špeciálne namiešaná tak, aby sa z nej dala robiť pizza, sa vám určite podarí. :))
4 porcie |
8 minút na 220 °C |
Postup
- Všetky prísady na cesto dáme do veľkej misy a spracujeme z nich cesto. Miesime ho poctivo, miesením cesto vyzrieva. Hotové cesto potrieme olivovým olejom, misu prikryjeme potravinovou fóliou a pri izbovej teplote ho necháme vykysnúť na dvojnásobok. Ak nechávate cesto kysnúť na programe v rúre, prikryte ho utierkou a do rúry vložte nádobu s vodou, aby sa tvorila para a vlhké prostredie, vďaka čomu ostane bezlepkové cesto nevyschnuté.
- Cesto rozdelíme na 8 častí, každú z nich na pomúčenej doske vyšúľame na tyčinku o hrúbke palca, potrieme olivovým olejom, môžeme posypať strúhaným syrom, sezamom, alebo hrubozrnnou soľou. Tyčinky naukladáme na plech vystlaný papierom a pečieme v rozohriatej rúre na 220 stupňoch asi 8 minút, kým sa nezačnú farbiť do zlatista.
- Najlepšie chutia čerstvé k vínu, pivu, alebo ku grilovanej zelenine. Dobú chuť :)