Pizzové rožky (bez kysnutia a droždia)
Autor receptu: vikulqa
:)
32 porcií |
30 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup- Cesto: Suroviny zmiešame, pridáme štipku soli a vypracujeme nelepivé cesto. Rozdelíme ho na polovicu. Rozvaľkáme na kruh najprv jedno, potom druhé. Krájame ako pizzu ale na 16 trojuholníčkov.
- Plnka: Všetky suroviny nakrájame na drobno, pridáme koreniny a pomiešame. Plnku dáme na každý trojuholníček, ktorý zrolujeme od širšej strany k užšej a tým vytvoríme malé rožteky.
- Rožky dáme na plech vymastený olejom ( alebo maslom ). Každý rožtek potrieme vyšlahaným vajíčkom a posypeme kmínom. Dáme piecť do rúry.
- Rožky sú trošku tuhšie,pretože tam nieje droždie, ale sú o to viac chrumkavejšie. Z tohto množstva mi vyšlo 32 rožkov :)
Dobrú chuť :)
|