Pizza, zo všetkého trochu fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 19. júla 2010
Pizza, zo všetkého trochu (fotorecept)
Foto: tatranka

Robievam ju naozaj vtedy,keď sa mi zdá,že mám rôzne kúsky salámky a šunky v chladničke.

2
porcie
45 minút
príprava
17 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto: je na dve tenké pizze
1,5  dcl
 pol mal.lyž.
 pol kocky
200  g
pol  ma.lyž.
50  g
Ingr.na pizzu:




Postup

  1. 1

    Asi takto si pripravím ingrediencie.

    Pizza, zo všetkého trochu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po vykysnutí cesta ho rozdelím na dva bochníky.Keďže pizzu pripravujem v MR na funkcii krisp,robím ju na okrúhlo.Vyváľkam a prenesiem na pomastený plech.

    Pizza, zo všetkého trochu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozrobím paradajkový pretlak asi s pol deci kečupu a ním natriem cesto pizze.Bohate! Tento základ posypem na drobné slížiky pokrájanou šunkou,salámou.Na ňu naukladám nakrájané paradajky,papriky,huby.Zasypem korením na pizzu. Nakoniec postrúham syr a všetko bohate zasypem. Šup do MR asi na 15 -17 minút na funkciu crisp.

    Pizza, zo všetkého trochu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po vypečení pizzu servírujem s kečupom a manžel má rád aj trochu lahodnej majonézy.Ešte dobré chladené pivko a zážitok s dobrého menú je dokonalý.

    Pizza, zo všetkého trochu (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

elisticka
Martuška super!!!varím ,varíš,varíme?dnes další receptík!!mnam dala by som si hned teraz kúsoček:-)))nezostalo?vyzera lákavo a už počujem ako chrumká!!!!
evusik
aj mám rada takú tenučkú, robíš chute :-)
tatranka
Toto cestíčko sa dlho rodilo.Mala som veľa receptov na cesto za tie roky.No nakoniec som sa dopracovala predsa len k zdaru.Toto cestíčko vyhralo.Je tenučké krehučké chrumkavé.Také ma byť!
zela
Pizzu robievam z lístkového cesta,a tak ju mám hotovú veľmi rýchle. Dávam na ňu kúsky potravín,ktoré mi ostali v chladničke. Natriem ju kečupom,alebo rajčinovým pretlakom- čo mám - na to dávam -slaninku,šunku,salámu ,syr,na tvrdo uvarené vajcia,alebo ak mám párky,rajčiny.... .posypem korením,soľou,majoránkou..
evas13
Ak vyjdu dve pizze tak je to super. Ukladám.
klaura
dobrá pizza je tenká pizza ... robím z pol kila múky na dva veľké plechy a nepoužívam kečup ... ako základ zmiešam veľký 400g pretlak+ horčicu - asi 2 PL+ olivoý olej a lisovaný cesnak ... obložím ako tatranka ... syra musí byť hodne ... a začnú pizza-hody :)
alexdidi
Tá moja pizza je podobná ako tvoja, iba do cesta dávam oliv. olej. potieram zmesou par.pretlaku, oliv. oleja, cesnaku a oregana, na to strúhaný syr, potom obloha podľa gusta, znova syr + mozzarella, ktorá nesmie chýbať, tak ako aj oregano. Okraje potieram oliv. olejom zmiešaným s granulovaným cesnakom. Pizzu dávam na plech ohriaty na 250 C a pečiem pri tejto teplote asi 8 minút. Piekla som na veľkých plechoch ako @klaura , ale mojim vnukom sa viac páči okrúhla, tak robím okrúhle...teraz som kúpila v Lidli plechy až 4ks piecť naraz, tak som zvedavá ako sa mi osvedčia...
sisinka131
ked mam vnuka, pizza vzdy musi byt, tak ju miluje, ale chodime na nu do pizzerie, takze dakujem za tip, dufam, ze mu bude vo stvrtok chutit...
hortenzia51
sisinka ak skú
siš recept od tatranky,uvidiš aká je to lahôdka--
ja som tiež mala všelijaké recepty na pizzu,ale skusila som upiecť podľa,tatranky-Martušky..tak už iný ani nepečiem...
bozulka
@tatranka , takúto pizzu robievam aj ja len ako základ dávam rajč, omáčku/niekedy pikantný kečup/ zmiešanú s olivovým olejom,oregánom originál talianským a potom ukladám čo dom dal,apoň 2 druhy syrov/mozarella,tvrdý syr/ a my k tomu mávame biele vínko,manžel pivku moc neholduje na rozdiel odomňa.Máš pekný postup.@tatranka , ďakujem ti za priazeň.
merilin17
ja sa len chcem opytat ci ste ju niekto vyskusali piect v normalnej rure,ja nemam funkciu crips na MR.Pozdravujem tatranku .ja som tiez tatranka .
dorisa
Prezerám si receptíky,ktoré boli uverejnené,keď som nebola ešte na vareche, páči sa mi tvoja pizza, určite ju urobím podľa tohoto receptíku. Ďakujem.
cica2
pizza sa ti krásne vydarila, mňam! Rada aj takúto dobrotu vyskúšam, podľa tvojho receptu:)
marianna76
Je krásna tak trochu tej mojej podobná. Len nemám takú mr. možno skúsim do normálnej. aj s tou hl.múkou... a maslo je aké? také vlažné alebo roztopené? prosím
tatranka
@vaness333122 do teplej vody pridáš cukor,lyžičku múky a droždie.Necháš aby kvások nakysol.Do ostatnej múky pridáš,soľ a roztopené maslo s kváskom.Dobre spracuješ a necháš nakysnúť.To je asi tak všetko,čo sa cesta týka.