Foto: 2010
Pred par dnami ma tu na vareche provokovali s bryndzovymi haluskami. Pre nas vonku nedostupnymi. Tak tu je na oplatku taka "obycajna pizza", z Zobraziť celý popisPred par dnami ma tu na vareche provokovali s bryndzovymi haluskami. Pre nas vonku nedostupnymi. Tak tu je na oplatku taka "obycajna pizza", z morskych potvor, ktore si len tak kupite cerstve v pristave a nahadzete na pizzove cesto.... Takze pizza s hrebenatkami, muslami, tigrimi krevetami a kalamarami. PS: Tato pizza je tzv. americky styl , surovin je dost tak sa nesetri a da sa viac vsetkeho.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
2 hrnceky |
|
1 lyzicka |
|
1 lyzicka |
|
10 g |
|
4 lyzice |
|
|
|
4 ks |
|
6 ks |
|
6 ks |
|
150 g |
|
150 ml |
|
1 strucik |
|
1 lyzica |
|
|
|
|
|
150 g |
|
|
Postup
-
1
S muky susenych kvasnic ( u nas sa tazko kupia cerstve) soli , cukru par lyzic oleja a vody si vypracujeme cesto. Odlozime kym sa zvacsi na dvojnasobne a "zrazime" ho dolu. Rozvalkame na potrebnu velkost a prenesieme na naolejovenu pizza formu. Tym ze pridavame ovela viac surovych prisad ako na tradicnu pizzu a nechceme aby cesto bolo mokre a nedopecene. Na formicke ho najpr do pichame vydlickou a dame ho "predpiect " na cca 3 minuty.
- 2
V malej panvici si na troske olivoveho oleja spenime pretlaceny cesnak, pridame taliansky rozrobeny paradajkovy pretlak ochutime solou korenim a susenou bazalkou. Na pizzu rozotrieme zlahka ochutenu paradajkovu stavu. A tym ze je americka, dame stedre na hrubo nastruhanu mozzarellu.
- 3
Morske potvory su vybrate tak, ze sa velmi lahko pripravia su rychlo hotove. Kalamari ocistene, ostrym nozom vrchu cast ponarezavame do malych kosostvorcov a nakrajame na kocky. Musle vyberieme, ocistime a davame cele na pizzu. Hrebenatky , ked nevieme ako sa do nich "dobit", tak nam ich ked poziadame otvoria vycistia ostane len cisty kus maska.Zalezi od velkosti ale ja som ich rozkrojil po vyske na 3 na tri kolecka. Tigrie krevety ocistime a odzilkujeme ( lepsie vybrat mensie).
- 4
Rovnomerne si poukladame ( striedame ) krevety , hrebenatky , musle, kalamari aby sa kazdemu uslo vsetkeho na jeho kusku. Pokorenime udenou mletou paprikou (pimenton) a mi sme este dali trochu "smrncu" okorenili sme cayenskym mletym korenim, na zaver este 'postrasime" panenskym olejom.Pecemie , to je zlozita odpoved, lebo domace rury nie su navrhnute na pizzu a zalezi ako ruru mame. V tomto pripade sme piekli najprv zakryte Alu. foliou. a potom sme prepli na grill na cca.3-4 minuty zapiect a roztopit syr. A spraskame hned....
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Inak, tá pizza je "S morskými príšerami" asi, nie "Z morských príšer" ...však :)) Na tej úžasnej fotke to však nemení nič...:)!
cary mary fuk, a je to ...takze vymenine tie halusky za pizzu?
Inac bola super.
Musim prezradit ze nova technologia tzv."slnecna mikrovlnka funguje"( je to svetelny grill konvekcna truba a mikovlnka).
Preto som sa vyhybal kolko to trva v normalnej rure.
www.lg.com/eg_en/home-appliance/microwave-oven/LG-...
predtym to bol "morsky chvost" bolo by asi ok, pouzit vseobcne znamy nazov v anglictine, lebo tie preklady som nenasla nikde ani vslovnikoch ani vo wikioped.
dakujem-2010.
chacha...ani ja som do vcera nevedel co je hrebenatka, ale googlu som dal spravnu otazku ( co je scallops v slovencine ?)
Zaujimave ako sa tvoria nazvy ,po preklade.Iste to musi mat nieco spolocne s latinskym menom kazeho zivocicha.Podla bileho maska som si myslela ,ze je to scallop,ale ten hrebienok ma pomylil,vidim ich tu iba hladke.