Pizza z cuketovo-tekvicového cesta s mexickou nátierkou

lunter - fotkaLunter, 24. apríla 2019 11:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »
Pizza z cuketovo-tekvicového cesta s mexickou nátierkouFoto: lunter
2
porcie
30 min
príprava
25 min
na 190 °C

Suroviny

1 ks stredne veľká
3 PL
2
1 strúčik
100 g
70 g
1 ks menšia
3 PL
3 ks stredne veľké
hrsť
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Cuketu ošúpeme, zľahka opláchneme vodou a na jemno nastrúhame. Nastrúhanú cuketu dáme do sita a šťavu necháme odtiecť do misy.

  2. 2

    Do šťavy z cukety pridáme vajcia, tekvicovú múku, štipku soli a pretlačený strúčik cesnaku. Všetko spolu so strúhanou cuketou zmiešame na cesto, ktoré vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto vytvarujeme do okrúhleho tvaru podobnému originálnej pizzi.

  3. 3

    Cesto pečieme v rúre predhriatej na 190 stupňov asi 10 minút - treba ho sledovať, aby sa nepripieklo. Potom ho vyberieme z rúry, natrieme paradajkovým pretlakom, posypeme oreganom a natrieme mexickou nátierkou. Na to dáme na plátky nakrájanú paradajku, nakrájané šampiňóny a kukuricu.

  4. 4

    Plech opäť vložíme do rúry a pečieme ďalších 10 - 15 minút podľa toho, či máme radšej cesto chrumkavejšie. Upečenú, ešte horúcu pizzu posypeme čerstvým baby špenátom a servírujeme.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist