Cuketová pizza
Pizza z cuketovo-tekvicového cesta s mexickou nátierkou
Autor receptu: lunter
2 porcie |
30 minút príprava |
25 minút na 190 °C |
Postup- Cuketu ošúpeme, zľahka opláchneme vodou a na jemno nastrúhame. Nastrúhanú cuketu dáme do sita a šťavu necháme odtiecť do misy.
- Do šťavy z cukety pridáme vajcia, tekvicovú múku, štipku soli a pretlačený strúčik cesnaku. Všetko spolu so strúhanou cuketou zmiešame na cesto, ktoré vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto vytvarujeme do okrúhleho tvaru podobnému originálnej pizzi.
- Cesto pečieme v rúre predhriatej na 190 stupňov asi 10 minút - treba ho sledovať, aby sa nepripieklo.
Potom ho vyberieme z rúry, natrieme paradajkovým pretlakom, posypeme oreganom a natrieme mexickou nátierkou. Na to dáme na plátky nakrájanú paradajku, nakrájané šampiňóny a kukuricu.
- Plech opäť vložíme do rúry a pečieme ďalších 10 - 15 minút podľa toho, či máme radšej cesto chrumkavejšie.
Upečenú, ešte horúcu pizzu posypeme čerstvým baby špenátom a servírujeme.
|